Icon Left Overzicht
  • Hitte
  • Droogte

Schaduwdoeken: eenvoudige oplossing voor hitte en zonneschijn

We houden allemaal van de zon, maar soms kan het erg heet worden. Te veel zon kan ook nadelig zijn voor onze gezondheid. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de hitte en zon tegen te gaan, bijvoorbeeld door het gebruik van schaduwdoeken!

Schaduwdoeken zijn de perfecte manier om schaduw te creëren op plaatsen waar geen bomen en klimplanten kunnen groeien. Ze zijn super eenvoudig te installeren en kunnen op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van waar je ze wilt hebben.

Installeren van een schaduwdoek

Denk na over de locatie en de beweging van de zon gedurende de dag en kies een plek waar de doek gemakkelijk te bevestigen is. Meet de breedte en lengte van de installatieplek en kies een UV-bestendige doek die voldoende schaduw biedt. Gebruik spanlijnen, karabijnhaken en eventueel stalen palen voor de bevestiging en zorg ervoor dat de doek strak gespannen is.

Zelf een schaduwdoek maken

Als je geen schaduwdoek wilt kopen, dan kan je er ook eenvoudig zelf een maken met een wit laken en enkele bevestigingsmiddelen. Knip het laken op maat en bevestig dit met touwen, kabelbinders of spanbanden aan je raam, schutting, muur of gevel. Houd er rekening mee dat zelfgemaakte schaduwdoeken van laken niet geschikt zijn voor hevige regen of wind. Verwijder de doek indien nodig tijdens slecht weer om schade te voorkomen.

Schaduwdoeken zijn een eenvoudige en effectieve manier om schaduw te creëren en hitte tegen te gaan. Als je kiest voor een kant-en-klare schaduwdoek of een zelfgemaakte schaduwdoek, zorg er dan voor dat deze goed bevestigd is en volledige bescherming biedt tegen de zon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden