Tegeltaxi: Ophaalservice voor gewipte tegels

De Tegeltaxi rijdt niet meer. Bedankt voor al jullie tegels. Goed gedaan! Samen maken we onze stad mooier, leefbaarder en gezonder.


Vergroenen is goed voor ons! Meer groen betekent schonere lucht om in te ademen en een rustgevende omgeving om te ontspannen. Groene plekken zijn ook gezellig, omdat we er samen kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. Bovendien vermindert groen de kans op wateroverlast en zorgt het voor verkoeling tijdens hete zomers. Meer groen betekent ook meer leven, zoals vogels, insecten en andere dieren die afhankelijk zijn van een groene leefomgeving. Dit is belangrijk omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit en het behoud van de natuurlijke balans. Laten we samenwerken om onze omgeving groener en gezonder te maken!

Hulp bij kiezen planten

De gemeente geeft steeds meer aandacht aan biodiversiteit bij het inrichten en beheren van openbaar groen. En jij kunt ook een bijdrage leveren! Kies voor inheemse planten in je tuin, dat zijn planten die hier van nature voorkomen. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor insecten en andere dieren. Ze kunnen er namelijk hun voedsel vinden.

Op de website van Subsidie Klimaatadaptatie kun je een lijst vinden met inheemse planten die geschikt zijn voor je tuin en waarvoor je subsidie kunt aanvragen. Het planten van deze planten is dus niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor je portemonnee!

Idee├źn voor gewipte tegels

De tegels die je verwijdert, kun je hergebruiken. Bijvoorbeeld om een tafeltje voor in je tuin, een rand langs een bloemperk of een insectenhotel mee te maken.

Subsidies

Wil je met een grote groep of met je buren de straat vergroenen dan kun je subsidie krijgen. Kijk hier voor meer informatie.