Open goot

Impact

1 uit 3

Schaal

geen data

S M L XL

Investering

1 uit 3

Open goten kunnen regenwater vanaf de afgekoppelde regenpijp leiden naar een sloot of een vijver waar het water gebufferd kan worden en langzaam kan infiltreren. Open goten kunnen gecombineerd worden met speelmogelijkheden voor kinderen en kunnen de tuin verfraaien. Maak bijvoorbeeld een regenwaterspeeltuin door de regenpijp af te koppelen en uit te laten komen op een waterbaan in de tuin. Maar let op! Laat je kinderen niet spelen met stilstaand water i.v.m. bacteriƫn.

Een open goot kan met behulp van klinkers gemaakt worden. Door een licht verdiepte middenzone aan te leggen kan hier het water doorgeleid worden. Als de klinkers met een open voeg worden aangelegd, kan er ook regenwater in de grond infiltreren. Zorg dat de goot licht hellend wordt aangelegd zodat het regenwater in de gewenste richting stroomt.

Ook kun je prefab betongoten in verschillende vormen krijgen. Als open molgoot of als afgedekte goot. De bovenzijde bestaat dan uit een rooster of een sleuf waar het regenwater doorheen kan.