Icon Left Overzicht
  • Droogte
  • Grondwater

Wormenhotel

Een wormenhotel, wat is dat nou eigenlijk? Het klinkt als een hotel voor wormen, en dat is het eigenlijk ook! Het is een speciale plek waar wormen zich thuis voelen en waar ze organisch afval omzetten in compost.

Een wormenhotel is een speciaal ontworpen bak, gevuld met organisch afval, waarin compostwormen hun magie kunnen doen. De wormen eten het afval op en zetten het om in hoogwaardige compost die je kunt gebruiken om je planten en bloemen te voeden. Het is dus niet alleen goed voor je tuin, maar ook nog eens voor je portemonnee!

De voodelen

Een wormenhotel biedt talloze voordelen voor je eigen tuin. De wormen in het hotel zijn ware compostmeesters en zetten jouw afval om in voedzame en vruchtbare compost die goed is voor de gezondheid van je planten en bloemen. In deze compost zitten belangrijke voedingsstoffen die jouw tuin nodig heeft om gezond te blijven en te groeien.

Ik wil er graag een!

Wil je graag een wormenhotel? Dan kun je een aanvraag indienen bij de gebiedscommissie of wijkraad in jouw buurt. Het is ook mogelijk om zelf een wormenhotel te maken. Je kunt hiervoor afvalmaterialen gebruiken, zoals oude emmers of pallets. Als je liever een kant-en-klaar wormenhotel wilt kopen, dan kun je terecht bij tuincentra of online. Compostwormen kun je gratis in de tuin vinden of bij een wormenkwekerij kopen.

Voeren

Niet alles kan zomaar in het hotel gegooid worden. Gekookt voedsel en afval waar veel vet in zit kunnen deze speciale wormen niet echt waarderen. Ook brood, gebak, vlees en pasta zijn aan deze gasten niet besteed. Het is dan ook een voorwaarde voor het aanleggen van een wormenhotel dat er goed wordt gelet op wat de wormen te eten krijgen, zodat er geen ongenode ratten worden aangetrokken naar het hotel.

Kortom, een wormenhotel is een leuke en duurzame manier om gratis compost te maken. Dus waar wacht je nog op?

Wormenhotel Heliport – Hier gebeurt ‘t binnenstuins

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden