Icon Left Overzicht
  • Neerslag
  • Hitte

Groen balkon

Heb je altijd al gedroomd van een eigen groene oase, maar heb je geen tuin? Geen zorgen, want ook op je balkon kun je een groene oase creëren! En het is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de omgeving en je gezondheid.

Het groen op je balkon goed voor de biodiversiteit. Door het creëren van een groene omgeving help je bijen en vlinders en geef je ze de kans om zich te voeden en te schuilen. Bovendien zorgt groen voor zuurstof en vermindert het fijnstof en CO2 in de lucht. Maar laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Een groen balkon ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook een rustgevend gevoel.

Hoe creëer je een groen balkon?

Maar hoe begin je nou met het vergroenen van je balkon? Hier is een stap-voor-stap instructie.

1. Kies de juiste planten: Kies voor planten die geschikt zijn voor een balkon, zoals klimplanten, kruiden of fruitsoort zoals aardbeien. Kies ook planten die bij jouw balkon passen, bijvoorbeeld planten die van veel zonlicht houden als je balkon op een zonnige plek staat.

2. Maak gebruik van stapelbare bakken: Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte op je balkon, kun je stapelbare bakken gebruiken. Er zijn genoeg opties te koop, maar je kunt ook zelf bakken maken van bijvoorbeeld pallets of oude kisten.

3. Zorg voor goede afwatering: Gebruik buitenpotten met een gat in de bodem om overtollig regenwater kwijt te raken. Zet ook bakken en gieters neer om het regenwater op te vangen dat je weer kunt gebruiken om water te geven.

4. Geef regelmatig water en voeding: Houd de planten goed vochtig en geef af en toe plantenvoeding. Je kunt zelfs een watergeefsysteem kopen voor optimaal gemak.

5. Vergeet de kruiden niet: Kweek verschillende kruiden in kleine bakjes of potten. Kruiden zijn niet alleen lekker in de keuken, maar trekken ook bijen aan die helpen bij het bestuiven van planten.

Met deze simpele stappen tover je je balkon om tot een groene oase. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van je eigen mini-jungle!

Heb je grote plannen, vraag dan wel even bij een expert na hoeveel gewicht je balkon kan dragen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden