Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 07/09/2023

vr 8 sep: Uitreiking EO Weijersprijs

Hoe zal de regio Rijn-Maasmonding er over 100 jaar uitzien? Waar wonen we dan? Welk antwoord kunnen we geven op de zeespiegelstijging? En op welke manier brengen we natuur, haven en steden in balans?

Drie teams werkten voor de EO Weijersprijs een jaar lang aan antwoorden op deze grote vragen in een ontwerpend onderzoek:

Werk jij ook aan de toekomst van onze regio? Dan mag je de slotbijeenkomst Regio Rijn-Maasmonding op vrijdagmiddag 8 september absoluut niet missen.

Op vrijdag 8 september (14:30 – 17:15 u, Keilepand) lichten zij hun onderzoeken uitgebreid toe én worden de prijzen uitgereikt. Wil je hierbij zijn?

Meld je dan nu aan door op deze link te klikken

PROGRAMMA

Deze middag gaan we verdiepen, vieren en vooruitkijken!

Wil je een stukje toekomst nu al beleven? Ga dan om 13.45 uur mee op excursie naar het pas opgeleverde Getijdenpark Keilehaven (Winnaar Inspiratie Project Award op de Provada!). Een gepassioneerde gids leidt je door het park en vertelt hoe dit tot stand is gekomen. We zorgen ervoor dat je op tijd bij het Keilepand bent voor het volgende onderdeel. De inloop om 14.30 uur is namelijk een uitgekiende netwerkgelegenheid.

Om 15:00 uur starten we echt. Eerst kijken we terug op een enerverend jaar en wordt onze blik vooruit verruimd. Maar centraal deze middag staan uiteraard de drie ontwerpen. Ze worden door elk team ruim toegelicht. Ook zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw reactie op de ontwerpende onderzoeken. Brengen ze de juiste bouwstenen naar de toekomst? Helpen ze antwoorden te geven wat stakeholders op korte, middellange en lange termijn moeten gaan doen? Welk vervolg is nodig?

Daarna het hoogtepunt. De bekendmaking van de winnaar van de Eo Wijersprijs regio Rijn-Maasmonding. Jurylid Freek van Riet deelt de overwegingen van de jury. De bekendmaking van de winnaar en de prijs uitreiking worden gedaan door drie vertegenwoordigers van de initiërende partijen: Wethouder Chantal Zeegers van de Gemeente Rotterdam (Klimaat/Bouwen/Wonen), Dijkgraaf Hollandse Delta Jan Bonjer en Gedeputeerde Anne Koning van de Provincie Zuid-Holland (Ruimte, verstedelijking, wonen).

Na een blik vooruit, sluiten we af en is het tijd voor het tweede netwerk moment, de borrel. Ga in gesprek met (on)bekenden over onze toekomst en wat we daar morgen voor kunnen/moeten doen. Om een uur of zes is het afgelopen en heb jij een beeld van hoe onze regio er overmorgen uit kan zien.