Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

250 gratis TonTuinen voor inwoners van Charlois

Het Rotterdamse bedrijf WaterLeider ontwikkelde op verzoek van de in april overleden Ronald Tol de ‘TonTuin Charlois’. Het is een regenton met een plantenbak erop waarbij de planten via een lont van hun eigen voorraad drinken. Tol wilde een betaalbare versie in het gebied Charlois. Er zijn er 250 gemaakt die nu door andere Charloissenaren verspreid worden onder de bewoners van Charlois.

Charlois

De wijken Carnisse, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Wielewaal, Zuidwijk en Zuidplein zijn stenig en er is weinig groen. Daardoor kan het water lastiger weg als het flink regent. Als de temperatuur stijgt in de zomer wordt het door al het steen en staal nog heter en is er juist tekort aan water. Dat terwijl regenwater standaard het riool in gaat en daardoor niet meer gebruikt kan worden.

Video: Rick Timmer en team op pad om door heel Charlois de TonTuintjes aan te sluiten.

Betaalbaar dankzij bijdrages van de gebiedscommissie en het waterschap

De TonTuin Charlois is ontwikkeld met de opdracht de kosten laag te houden zodat er meer gemaakt kunnen worden. Onder andere door het hergebruik van materiaal, maar ook dankzij bijdragen van de gebiedscommissie Charlois en Waterschap Hollandse Delta worden de tonnen GRATIS aangeboden. Je betaalt alleen voor een extra voet, indien u de ton op een verhoging wilt plaatsen zodat er water afgetapt kan worden. De extra voet kost €7,50. Als je een paar tegels hebt, kunnen die ook prima als voet voor de ton dienen.

Wat krijg je?

  • 200 liter regenton van hergebruikt materiaal
  • Inclusief vulautomaat om de TonTuin op de regenpijp aan te sluiten
  • Inclusief substraat (vervanger van aarde) waar je plantjes ingaan
  • Exclusief planten
  • Hoogte 92cm, diameter 58cm

Ga om een ton aan te vragen naar: www.tontuincharlois.nl