Icon Left Overzicht
  • 09/04/2024

De subsidie van Waterschap Hollandse Delta is er weer!

Waterschap Hollandse Delta geeft weer subsidie voor groene tuinen en wijken. Of je nou een particulier bent, een school vertegenwoordigt, of een vereniging runt, je kunt tot 1 november 2024 subsidie aanvragen voor jouw watervriendelijke projecten.

Het klimaat verandert: droge periodes worden droger, hete dagen worden heter en natte periodes worden natter. Door onze omgeving groener te maken en regenwater minder snel af te voeren, zijn we beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom geeft Waterschap Hollandse Delta ook dit jaar subsidie voor watervriendelijke initiatieven. Je kunt deze subsidies nu aanvragen op de website van het waterschap, voor zowel particulieren als scholen en verenigingen. Samen zorgen we ervoor dat er genoeg schoon water in onze omgeving is, niet te veel en niet te weinig.

Bereid je voor op extreem weer

“Klimaatverandering heeft grote invloed op de watersystemen en de veiligheid in onze delta. Als waterschap anticiperen we volop op de veranderende klimaatomstandigheden. We moeten ervoor zorgen dat de bodem beter water kan vasthouden tijdens droge periodes en dat we minder water direct afvoeren. Hierbij hebben we de hulp van onze inwoners nodig,” zegt heemraad Piet van der Eijk. Iedereen kan helpen, bijvoorbeeld door tegels te vervangen door groen, door sedumdaken aan te leggen of door regenwater op te vangen. Dat kan in een regenton, een regenwaterschutting of zelfs onder de grond.

De subsidie

Of je nu je eigen tuin vergroent, een schoolplein omtovert, of samen met de buurt een moestuin aanlegt, je kunt subsidie krijgen voor projecten vanaf €250. Je krijgt dan 20% van de gemaakte kosten terug. Particulieren kunnen tot €5.000 aan vergoeding krijgen en rechtspersonen zonder winstoogmerk, zoals scholen en verenigingen, kunnen tot €10.000 ontvangen. Bij je aanvraag voeg je een factuur of facturen toe van de gemaakte kosten, samen met foto’s van de situatie voor en na de uitvoering van het project. Zodra de aanvraag compleet is, ontvang je van het waterschap een beslissing over de vaststelling van de subsidie.

Ga naar deze website voor meer informatie.