Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

Rotterdams WeerWoord Live – Kijk terug!

Rotterdams WeerWoord Live! Donderdag 20 mei, 15:00 – 17:00 uur. We streamen live vanuit Blue City. Kijk, denk en praat mee via ons YouTube-kanaal.

‘Rotterdams WeerWoord Live!’ is hét online tv-spektakel voor iedereen die zich bezighoudt met het veranderende klimaat. Zowel voor klimaatprofessionals als groentjes.

Wat gaat er allemaal veranderen? Hoe passen wij daarin? En wie kan ons daar meer over vertellen? Wij gaan erover in gesprek in een show die heen en weer schakelt tussen de studio en de straat, naar klimaatkameraden, rebelse denkers, doortastende aanpakkers, jou én de rest van de stad.

Programma: Het gesprek in de stad

De show wordt gehost door het allergezelligste WeerWoord-duo Marjolijn van Eijsden en Johan Verlinde. Zij gaan in de twee uur durende live-stream op alle mogelijke manieren in gesprek met de stad over extreme weersveranderingen en hoe we daar in Rotterdam mee omgaan.

Inspirerende gasten aan tafel:

• Sabine van Biesheuvel van Blue City
• Kelly Leeuwis van het duurzame Motel Mozaïque Festival
• Hans de Jonge van Rotterdam Central District
• Jonas en Dorine van Het Nieuwe Fundament
• Guus Bok van NK Tegelwippen

Ook hebben we kick-ass acts van:

Club Gewalt met een voorproefje van Antropoceen de musical (25 t/m 29 augustus op Luchtpark de Hofbogen)
• Dance crew The Pigeons

Reportages vanuit de WeerWoord TukTuk
De electrische WeerWoord TukTuk heeft afgelopen dagen al veel meedenkende Rotterdammers opgepikt waar we tussendoor naartoe schakelen! Ook klimaat-wethouder Bert Wijbenga haakte aan voor een kort gesprek over het weer.

Mis het niet, en kijk mee tussen 15:00 – 17:00 u!

Plan donderdag 20 mei na 15:00 uur geen andere afspraken en tune in op ‘Rotterdams WeerWoord Live!’. Het wordt gestreamd via YouTube en Facebook.

Wanneer? Donderdag 20 mei 2021, 15:00 – 17:00 uur

Tip: Als je tijdens de uitzending mee wilt praten in de live-chat kan je het beste ingelogd zijn met een G-mail-account.