Icon Left Overzicht
  • 04/04/2024

Ken jij het Rotterdams Burgerberaad Klimaat al?

In 2030 moeten onze straten en wijken groener en gezonder zijn voor alle Rotterdammers. We zijn lekker bezig, maar we zijn er nog niet. Daarom gaat een groepje Rotterdammers de koppen bij elkaar steken om slimme klimaatoplossingen te verzinnen en die aan de gemeenteraad te presenteren.

Uit zo’n 360 aanmeldingen zijn willekeurig 117 Rotterdammers geloot. Daarbij is specifiek gelet op een goede mix van jong en oud, geslacht, woonbuurten, soorten banen en opleidingsniveaus. Zo bestaat het Rotterdams Burgerberaad Klimaat nu uit 117 superdiverse Rotterdammers.

Wat doet het burgerberaad dan?

Die 117 Rotterdammers komen van april tot september zes keer bij elkaar. Ze duiken diep in alles wat met klimaatverandering te maken heeft en brainstormen over hoe we onze stad nog groener en gezonder kunnen maken. Denk aan minder hitte in de zomer, minder water op straat als het hard regent, of juist meer groen en energiebesparing. Kennis over het onderwerp is niet nodig, de leden praten mee vanuit hun eigen ervaring als inwoner van Rotterdam. En ja, ze mogen bij de experts terecht voor de beste info. Aan het eind van de rit komt er een advies dat rechtstreeks naar de gemeenteraad gaat. En die beslist dan wat er gaat gebeuren. Zo oefent het burgerberaad direct invloed uit op wat de gemeente doet aan het klimaat.

Denk mee

Ja echt, jij kunt helpen! Het burgerberaad gaat op pad in de stad om verschillende plekken te bezoeken die belangrijk zijn voor het klimaat. En jij kunt jouw idee├źn en meningen delen over welke plekken dat moeten zijn. Dat doe je tot 8 april 2024 via Mijn Rotterdam door een reactie achter te laten op die pagina.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het Rotterdams Burgerberaad Klimaat? Stuur gerust een mailtje naar burgerberaadklimaat@rotterdam.nl .