Icon Left Overzicht
  • vandaag

R’damse groene aanpakkers gaan de straat op om start van de lente én het NK Tegelwippen te vieren!

Voor de derde jaar op rij nam Rotterdams WeerWoord, Groenemorgen en Groen010 het initiatief om op 21 maart de start van de lente en het NK Tegelwippen te vieren met een gratis ontbijt en inspiratie-wandeling voor vele groene aanpakkers in de stad!

Kick-off met ontbijt en wandeling door Rotterdam Zuid
Ruim 60 groene professionals, vrijwilligers, actieve burgers en ambtenaren kwamen op donderdag 21 maart 2024 in het Gemaal op Zuid al in de vroege uurtjes bijeen voor een gezamenlijk ontbijt. Tijdens dit ontbijt, waarmee de start van de lente werd gevierd, kregen ze al wat motiverende woorden mee van onder andere Remco Moen Marcar (oprichter NK Tegelwippen), Thessa Bakker (Opzoomer Mee), Ellen van Bodegom (Iedereen aan boord, Noordereiland) en Marjolein Moeijes (Nationaal Park Rotterdam).

Daarna trok de hele club bepakt met NK Tegelwip-promo de omliggende Afrikaanderwijk in om onlangs vergroende straten, initiatieven en tuinen te bekijken. Denk aan de Herman Costerstraat waar buurbewoners zelf aan de slag gingen met grote plantvakken. En rondom de Afrikaandermarkt namen ze een kijkje bij het onlangs gerealiseerde Grondstoffenstation, de inheemse dierentuin van de wijk en de Botanische Tuin Afrikaanderwijk.

NK Tegelwippen van start
Vanaf vandaag kunnen gewipte tegels in Rotterdam weer worden aangemeld via www.nk-tegelwippen.nl én worden opgehaald door de gratis TegelTaxi (te bestellen via www.tegel.taxi). Waar Remco Moen Marcar (NK Tegelwippen) al dropte dat dit jaar de 10 miljoenste tegel uit Nederland gewipt wordt, heeft Rotterdam als doel dit jaar de 300.000 tegels te halen in de race naar ‘alle straten groen’!

Foto-verslag met foto’s van Michelle Urbiztondo