Icon Left Overzicht
  • vandaag

Feestelijke opening vernieuwd Ericaplein

Het Ericaplein in Bloemhof is nu helemaal vernieuwd! Eind april werd het feestelijk geopend door wethouder Vincent Karremans en directeur Roelof Prins van Stichting de Verre Bergen. Vroeger was het plein vooral veel steen en weinig groen, maar nu is het een gezellige en veilige plek voor de buurt. Met nieuwe bomen, speeltoestellen en zelfs een moestuin is het plein nu veel leuker, diverser en koeler.

Tijdens de opening hebben de wethouder, de directeur van Stichting de Verre Bergen en kinderen uit de buurt samen de eerste schep in de grond gezet bij een fruitboom. Er waren ook activiteiten voor jong en oud.

‘We zijn echt blij om het nieuwe Ericaplein in Bloemhof te openen! Het is nu een groene en veilige plek voor iedereen om samen te komen. Met al die nieuwe bomen, speeltoestellen en zelfs een moestuin wordt het gezelliger, biodiverser en koeler. We willen Rotterdam groener en leuker maken en dit is een stap in de goede richting!’ – Vincent Karremans.

Uitnodigende ontmoetingsplek

Op het vernieuwde Ericaplein zijn de voormalige voetbalkooi en grijze stenen vervangen
door nieuwe bomen, groen en speeltoestellen. Een opvallend detail is de brede rand rondom de grote boom in het midden, die uitnodigt om samen te komen. Ook zijn er bloemenprints op de grond, wat het plein een uniek en levendig karakter geeft.

Moestuin

Naast de nieuwe speeltoestellen is er ook ruimte voor andere activiteiten, zoals basketbal, en zijn er natuurlijke speelelementen toegevoegd, zoals stepping stones. En er is zelfs een extra moestuin aangelegd, waar buurtbewoners samen met een tuinman hun eigen groenten en kruiden kunnen planten en oogsten. Ook zijn de parkeerplaatsen verbeterd en hebben aanpassingen het plein veiliger gemaakt voor kinderen, onder andere met een bredere stoep en drempels bij de ingang van het plein.

15 Rotterdamse pleinen

Het Ericaplein is een van de 15 Rotterdamse pleinen die op deze manier worden opgeknapt. Net als het Akeleiplein en het Slotboomplein. De aanpak maakt deel uit van de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om de stad te vergroenen, beter te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, en meer biodivers te maken. De doelstelling van ‘Rotterdam gaat voor groen’ is om voor 2026 in de stad 20 hectare extra en meer divers groen en 40 hectare bijenlandschap aan te leggen. Het vernieuwde Ericaplein is daarnaast mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Stichting de Verre Bergen.