Icon Left Overzicht
  • 23/06/2024

Tegels eruit, Kuipgras erin!

Stadion Feijenoord support het NK Tegelwippen in Rotterdam! Bemachtig jij deze week een stukje heilig Kuipgras in ruil voor een tegel uit je voor- of achtertuin? Als extra’tje krijg je voor de Biodiversiteit ook een bijenhotel cadeau! Aanmelden kon tot zondag 26 juni 2022, 18:00 uur via dit aanmeldformulier!

De aanmeldingen zijn gestopt!

Er zijn meer dan 175 mensen die kans willen maken op een stuk Kuipgras. Heb je je aangemeld? Er volgt een loting, op maandag 27 juni krijg je een bericht of je wel/niet een stuk gras op kan komen halen. 

 

Het NK Tegelwippen in gemeente Rotterdam is in volle gang. Al ruim 40.000 tegels gingen er het afgelopen jaar uit Rotterdamse voor- en achtertuinen, bedrijventerreinen en schoolpleinen om plaats te maken voor groen. Stadion Feijenoord, De Kuip, support deze actie en stelt 100m2 van de huidige grasmat beschikbaar aan de gemeente Rotterdam, om te verloten aan tegelwippers en voetbalfans.

Wethouder Vincent Karremans:

“Komende jaren maken we Rotterdam nog veel groener. Dat kunnen we niet alleen in de openbare buitenruimte doen maar zeker ook bij Rotterdammers in hun eigen tuin of geveltuin. Deze prachtige actie met Stadion Feijenoord gaat daar ongetwijfeld bij helpen!”

Plant voor plant kameraden!

Wie een stuk Kuipgras wil bemachtigen waarop in Feyenoord de halve finale van de Conference Leage won, en waar Memphis Depay vorige week de winnende treffer tegen Wales scoorde met het Nederlands Elftal, kan nu zijn kans pakken! Volgende week wordt de grasmat van Stadion Feijenoord vervangen en een deel daarvan wordt apart gehouden voor de campagne van het NK Tegelwippen in Rotterdam.

Het doel van deze landelijke campagne (waar 130 gemeentes aan meedoen) is zoveel mogelijk tegels de stad uit te krijgen om deze koeler, droger en groener te maken. In 2021 hebben Rotterdammers 119.000 tegels gewipt. In 2022 is het doel 150.000 tegels.

Wie kans wil maken moet snel zijn

Kans maken op een stukje Kuipgras kan door je voor zondag 26 juni 18:00 uur aan te melden via www.rotterdamsweerwoord.nl/kuipgras.

Er zijn 175 stukken gras ter grootte van ongeveer vier tegels te vergeven. Na loting krijgen de gelukkigen maandag bericht met de locatie en tijd waarop zij het stukje gras volgende week woensdag 29 juni tussen 17:00 en 21:30 uur op kunnen halen. Als tegenprestatie moet de ontvanger minimaal één stoeptegel meenemen uit eigen voor- of achtertuin. Deze lege plek kan daarna direct worden gevuld met een stukje uniek gras uit de Kuip!

Een gratis bijenhotel erbij om de biodiversiteit te stimuleren!

De campagne van het NK Tegelwippen wordt binnen de gemeente Rotterdam uitgevoerd door het programma Rotterdams WeerWoord voor klimaatadaptatie en het programma Biodiversiteit. Om ook de biodiversiteit te bevorderen krijgen de winnaars naast een stuk Kuipgras óók een bijenhotel. Bijen zijn erg belangrijk en cruciaal voor onze voedselproductie. Met dit hotel kunnen Rotterdammers de bijen een handje helpen door het op te hangen op het balkon of in de tuin.