Icon Left Overzicht
  • vandaag

Meld je nu aan voor de R’damse Lente-aftrap met ontbijt + wandeling op Zuid

De lente is hét moment voor iedereen om weer naar buiten te gaan en het startsein om te vergroenen! Op donderdag 21 maart 2024 trappen Rotterdams WeerWoord, Groenemorgen & Groen010 DE LENTE af met een ontbijt en wandeling voor alle groene (aspirant)vergroeners van de stad. Dit jaar zijn we te gast bij het Gemaal op Zuid, het kloppende sociale hart van de Afrikaanderwijk.

Mogen we al spreken van een traditie?

Ja dat mogen we! Dit is het derde jaar dat we deze Rotterdamse lente aftrap organiseren om met zoveel mogelijk Rotterdammers groene inspiratie op te doen, en deze met elkaar te delen. Tegelijkertijd geven we op 21 maart het startsein voor het NK TEGELWIPPEN in Rotterdam waarbij we doorgaan met het Rotterdamse doel: Alle straten groen! Het afgelopen jaar wipten we maar liefst 231.000 tegels en wonnen we van Amsterdam. Na 4 edities staat het 2-2, dus dit jaar is het onze kans om de golden goal te maken! We gaan minimaal voor 300.000 gewipte tegels!

Welke groene droom heb jij voor dit jaar? Kom langs en deel het met je groene kameraden!

Meld je aan voor de Rotterdamse Lente Aftrap en wandel mee met groene aanpakkers! Groene burgers, ondernemers, pioniers, watermanagers, ambtenaren, klimaatadaptatie consultants, landschapsontwerpers, hoveniers, groen-doeners, kwekers, planten-verkopers. Kortom: iedereen die blij wordt van een groenere buitenruimte is welkom om aan te sluiten.

Wandel je mee?

Net als vorig jaar faciliteren we weer een ontbijt en we zorgen dit jaar voor wat meer ruimte om elkaar te spreken en te ontmoeten. De wandeling is in groepjes van 20 personen en we gaan o.a. langs de Tuin van de Wijk (die vorig jaar de Steenbreek trofee heeft gewonnen!) en de Botanische Tuin Afrikaanderwijk. We zorgen voor wat meer ruimte voor het napraten en kruisbestuiven.

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen.

MELD JE HIER AAN!

Programma donderdag 21 maart:
8:30 u. – inloop en ontbijt*
9:00 u. – openingswoord
9:15-10:15 u. – wandeling
10:15-11:30 u. – napraten en kruisbestuiven

Adres: Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, Rotterdam

* mocht je meedoen met de ramadan, dan kunnen we het ontbijt in een tasje meegeven én is het ook goed om te weten dat je gerust om 9:00 u kan aanschuiven.

Aan deelname en ontbijt zijn GEEN kosten verbonden.