Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • 09/11/2023

NK Tegelwippen: spannend tot de laatste tegel!

Het Nationale Kampioenschap tegen de grijze stenenjungle is dit jaar feestelijk afgesloten. Vlak voor de finale van het NK Tegelwippen zetten we met Groenemorgen een groene win-actie op voor de buurtplekken in Rotterdam. Nu zitten we op het puntje van onze stoel: wie o wie worden de winnaars van het NK tegelwippen? Spannend!

Eind oktober konden plekken zoals buurthuizen en speeltuinen zich inschrijven voor een toffe win-actie. De prijs? De buurtplekken worden opgevrolijkt met een mooie geveltuin! Een stukje natuur voor de deur in plaats van grijze stoeptegels.

Een man en een vrouw zijn samen bezig met het scheppen van aarde uit een grote zak.
Foto Jan de Groen.

Winnaars win-actie

Seinpost Slinge in Pendrecht en Inloophuis de Brug in Rotterdam-Delfshaven hebben de win-actie gewonnen. Eind oktober gingen de teams van Rotterdams Weerwoord en Groenemorgen samen met de vrijwilligers van Seinpost Slinge aan de slag. En hoe! Ze wipten zo 190 stoeptegels eruit en maakten een geveltuin van 34 meter lang. Er zitten nu 150 plantjes in de grond. De mensen die langsliepen, juichten ons toe. Bij Inloophuis de Brug hebben we zelfs het allerleukste mini geveltuintje aangelegd. De vaste bezoekers kwamen een kijkje nemen en werden helemaal blij van onze tegelwipverhalen en de nieuwe plantjes. Vooral de plant met de bijtjes, die mocht wel mee naar het balkon!

Een bij zit op een net geplante plant in een nieuwe geveltuin.
Foto Jan de Groen.

We zijn super trots op wat we bereikt hebben: weer een stukje stad opgefleurd! Nu moeten we afwachten. Zullen we dit jaar Amsterdam verslaan in het NK Tegelwippen? Duimen maar!