Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 18/12/2020

De waarde van een netwerk

Rotterdams WeerWoord bereidt de stad voor op klimaatverandering én maakt de stad mooier, socialer en sterker. Hiervoor hebben we Rotterdams WeerWoord opgezet als een community, een netwerk van enthousiastelingen die de stad willen versterken. Wil jij ook de waarde van zo’n netwerk ontdekken?

De enthousiastelingen van Rotterdams WeerWoord (en haar voorganger Water Sensitive Rotterdam) werken bij de gemeente, waterschappen, woningcorporaties, bedrijven, bewonersinitiatieven. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze werken; hun gedrevenheid is wat telt. Het zijn ook architecten, stadmakers, creatievelingen, bewoners met een groot hart voor Rotterdam.

Als je nog geen ervaring hebt met zo’n netwerk, is het misschien onduidelijk wat zo’n netwerk (je) kan bieden. Daarom heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met Rotterdams WeerWoord/Water Sensitive Rotterdam en Amsterdam Rainproof een interactieve tool ontwikkeld om de waarde van deze netwerken te tonen.

De tool zit vol met voorbeelden die zijn ontstaan vanuit de netwerken van Rotterdams WeerWoord/WSR en Amsterdam Rainproof, twee van de bekendste en langst bestaande netwerken op het gebied van klimaatbestendigheid in Nederland. Afhankelijk van je prioriteiten en je rol in de stad laat de tool zien wat de toegevoegde waarde van zo’n netwerk voor jou kan zijn. Inclusief de mogelijkheid om in contact te komen met de mensen achter de voorbeelden, zodat je ook direct in jouw stad of buurt aan de slag kan.

Veel succes & plezier ermee! Download de tool hier (=een PDF).