De Natte Krat is er
Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

De Natte Krat is er

Waarom wordt regenwater zo snel mogelijk afgevoerd naar het riool en gebruiken we drinkwater voor de planten? Dat vroeg uitvinder en aannemer Tijs van Ruth (WaterLeider) zich af. Hij ontwikkelde de Natte Krat, een plantenbak die regenwater opslaat en geleidelijk afgeeft aan de planten.

De Natte Krat wordt aangesloten op een afgekoppelde regenpijp. Bij hevige regen loopt de krat vol met water. De planten bevinden zich in een plantenbak die erboven hangt. Ze drinken het water via een lont. Kies voor bijvoorbeeld Steenraket, Karpatenklokje, Randjesbloem, Wit Vetkruid of Duizendblad. Planten die tegen een stootje kunnen. Een pittige bui of vier weken droogte. In de Natte Krat doen ze het supergoed!

De Natte Krat is een echte eyecatcher, ontworpen door Studio Bas Sala. Het proefmodel is te bezichtigen bij Stadskwekerij De Kas, waar hij onlangs door wethouder Bert Wijbenga werd onthuld. De Natte Krat kost € 1.190,00 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen en naturel. Natte Krat wordt bezorgd en aangesloten. Dat is bij de prijs inbegrepen.

Je kunt de Natte Krat ook zelf maken! Op WaterLeider.nl vind je een tekening die je kunt gebruiken als inspiratie. Voor workshops, buurtacties of meer uitleg komen we graag langs. De zelfmaak-krat is goed te combineren met de aanleg van een geveltuin of het wippen van tegels.

De Natte Krat is mede mogelijk gemaakt door: Rotterdams WeerWoord, Provincie Zuid-Holland, Klimaatkrachtig Delfland, Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard.

Bestel hem via www.waterleider.nl/hij-is-er-natte-krat