Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 04/11/2021

Benieuwd wat jij kan doen aan klimaatverandering? Check je tuinscore!

De Klimaattop 2021 is begonnen. Hierbij worden concrete plannen gesmeed om klimaatverandering tegen te gaan en de opwarming van de aarde – liefst – onder de 1,5 graden te houden.

Maar in de tussentijd heb jij ook invloed! Check jouw klimaatlabel via www.rotterdamsweerwoord.nl/tuinscore en zie hier ook wat je kunt doen om dit te verbeteren. Door je postcode in te vullen, zie je hoe regenbestendig en groen je buurt is en hoe groot het risico op hittestress is.

Welke maatregelen heb jij al genomen?

Geef daarna aan welke maatregelen je al genomen hebt, of binnenkort neemt, om je tuin klimaatbestendig te maken. Bijvoorbeeld dat je een groen dak op tuinhuis hebt of dat regenwater direct je tuin in stroomt.

Goed bezig? Inspireer anderen met een foto!

Het klimaatlabel loopt van G (je kunt nog veel doen om je tuin klimaatbestendiger te maken) tot A (je bent fantastisch bezig). Hoe meer maatregelen je genomen hebt (of gaat nemen), hoe hoger je label. Ben je goed bezig en heb je een hoog label, deel dan een foto van je tuin als inspiratie voor anderen.

Nog geen A-label? Bekijk de tips om hoger te scoren

Op de website vind je ook wat je allemaal kunt doen om je tuin ‘groener’ te maken en een hoger klimaatlabel te krijgen. Met een groen tuin draag je bij aan een groene stad met meer variatie in plant en dier, meer verkoeling bij hitte en meer afvoer van water na stevige regenbuien. En niet te vergeten: een groene, klimaatbestendige tuin verhoogt de waarde van je huis.

Ga je aan de slag? Vraag subsidie aan!