- Neerslag
- Hitte
- Droogte
- Grondwater
Groen erin!
Een kale bodem droogt sneller uit en verliest door de hardere korst het vermogen om water op te nemen. Beplanting houdt zelf water vast en verbetert het infiltratievermogen van de bodem. Als je er tegels uitwipt, zorg er dan ook echt voor dat je de vrijgekomen bodem beplant.
Hogere planten zoals heesters, vergroten het opnamevermogen van de bodem nog veel meer. Hoe hoger de beplanting, des te dieper de wortels en des te beter de doorworteling van de bodem door de plant en de waterbuffering in de plant, op de plant en in de bodem. Een beplante bodem warmt ook veel minder op in de zomer. En het zorgt voor biodiversiteit. Als je dan ook nog zorgt voor variatie in je beplanting zorgt dat voor nog meer biodiversiteit.
Op www.rotterdam.nl/wonen-leven/inheemse-planten vind je een lijst waarop je ziet welke planten van nature hier thuishoren en makkelijk te planten zijn in je tuin.
Ook kun je subsidie krijgen voor bepaalde inheemse planten. Meer informatie hierover is te vinden op Subsidie Klimaatadaptatie | Rotterdam.nl