Icon Left Overzicht
  • Neerslag
  • Hitte

Groen dak (huis)

Tijd om je dak te vergroenen! Een groen dak is niet alleen goed voor je huis, maar het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Met een groen dak verleng je de levensduur van je dakbedekking, groen houdt je huis koel in de zomer en warm in de winter, het helpt wateroverlast te verminderen en het creƫert leefruimte voor insecten en dieren.

Klinkt goed toch? Maar waar moet je allemaal aan denken bij het aanleggen van een groen dak?

Stap 1: Controleer het gewicht van je dak
Voordat je begint met het aanleggen van een groen dak, is het belangrijk om te controleren of je dak het extra gewicht kan dragen. Laat een professional berekenen hoeveel gewicht je dak aankan en welk type groen dak het meest geschikt is voor jouw dak.

Stap 2: Kies het juiste type groen dak
Er zijn verschillende typen groene daken: sedumdaken, gras/kruidendaken, beloopbare beplante daktuinen en beplante hellende daken. Kies het type groen dak dat het beste past bij jouw wensen en behoeften. Bedenk ook of je een extensief (nauwelijks onderhoud vereist) of intensief (bewatering en onderhoud vereist) groen dak wilt.

Stap 3: Bepaal de opbouw van je groen dak
Groene daken kunnen verschillend van opbouw zijn en beplant worden met bijna alles wat ook in een tuin te vinden is. Bedenk welk soort beplanting je wilt gebruiken en welke opbouw hiervoor nodig is. Er zijn standaardpakketten van verschillende producenten beschikbaar om groene daken te maken met garanties.

Stap 4: Maak je groene dak beloopbaar
Wil je je groene dak beloopbaar maken of er een terras op realiseren? Zorg dan dat er altijd een dakhuidbeschermende laag aangebracht wordt, zoals vlonders of tegels. Zo bescherm je je dakbedekking en kun je optimaal genieten van je groene oase.

Stap 5: Regel de subsidies
Goed nieuws: er zijn subsidies beschikbaar voor het aanleggen van een groen dak.
Kijk hier voor meer informatie over groene daken.
En kijk hier voor subsidies.

Dus, waar wacht je nog op? Maak van je dak een groene oase en geniet van alle voordelen die een groen dak te bieden heeft!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden