Praat mee over De toekomst van Rotterdam!

Het klimaat verandert en Rotterdam verandert mee. Ook in Rotterdam merken we de gevolgen van klimaatverandering. We krijgen langere periodes van hitte en droogte en we hebben last van hevigere hoosbuien. Daarom bereidt Rotterdams WeerWoord de stad voor op een extremer klimaat. En jij kunt meedoen!

Hoe dan? Wij willen niet in ons eentje bepalen hoe Rotterdam er in de toekomst uitziet en inspeelt op dit nieuwe klimaat. Wij willen juist van de Rotterdammers horen hoe zij dit zien. Daarom gaan wij vier weken lang in gesprek met een groep van zo’n 300 Rotterdammers. En jij kunt meedoen. Jij kunt ook jouw mening geven in onze onderzoeksgroep en hierdoor kun je mede-beïnvloeden hoe Rotterdam er in de toekomst uit gaat zien.

Ja, ik wil meepraten!

Hoe werkt dat dan precies? Zoals gezegd, wij gaan vier weken met een groep van zo’n 300 Rotterdammers in gesprek over hoe Rotterdam zich kan voorbereiden op extremer weer. Iedere week staat er een ander thema centraal:

  • Week 1: Hoe leeft klimaatverandering bij jou?
  • Week 2: Hoe zie jij de toekomst van Rotterdam?
  • Week 3: Wat zou je zelf kunnen doen?
  • Week 4: Wat is volgens jou de rol van de gemeente?

Dit gesprek vindt plaats op een online platform. Aan de hand van leuke opdrachten, vragenlijsten en forums, doen de deelnemers (en jij misschien ook) mee. Als je ervoor kiest om mee te doen, vragen je om minimaal twee keer per week in te loggen op het platform voor een nieuwe opdracht. Dit kost je ongeveer een half uur per week. Voor enkele opdrachten vragen wij je foto’s te maken in je buurt.

Wanneer? Het gesprek start op maandag 16 nov en sluit op 11 december.

Waarom meedoen? Meedoen betekent meepraten over de toekomst van Rotterdam! Daarnaast is het een leuke en makkelijke manier om buurtgenoten te leren kennen. Ook ontvang je een cadeaubon van 20 euro.

Wie organiseert het? De Toekomst van Rotterdam is een initiatief van het Rotterdams Weerwoord. Anke Bergmans van Mountainview Research is projectleider en Karlien Spobeck is community manager.

Ja, ik wil meepraten!