Weer verandert alles

Een boek over klimaatverandering en de toekomst van Rotterdam.

Rotterdams WeerWoord presenteert een boek met keuzes en perspectieven voor Rotterdam. ‘Weer verandert alles – Klimaatverandering en de toekomst van Rotterdam’ is onze tweede publicatie, in navolging op ‘Weer weet je meer’, een zakboekje vol feiten over klimaatverandering.

Bestel hier ‘Weer verandert alles’

Door klimaatverandering neemt de kans op overlast en schade door hevige neerslag, hitte, droogte en overstromingen toe. Dat levert risico’s op voor onze economie, veiligheid en gezondheid. Er komen grote verandering aan en door de kwetsbare ligging in de delta van Maas en Rijn moet Rotterdam keuzes maken. 

“Rotterdam is kampioen adaptatie.”, zegt watergezant Henk Ovink in het voorwoord van dit boek, “Zet dat door -in en met Nederland- voor de wereld”. Rotterdams WeerWoord pakt deze uitdaging met beide handen aan. Dit boek is een startpunt voor de gesprekken die we met elkaar willen, moeten en gaan voeren om Rotterdam verder voor te bereiden op de gevolgen van extremer weer.


Audiodescriptie in MP3 beschikbaar

In ‘Weer verandert alles’ beschrijven auteurs Vera Konings en André Rodenburg de kwetsbaarheid van vijf soorten stedelijke gebieden. Per gebied worden drie toekomstperspectieven gegeven. Deze zijn verrijkt met thematische verdiepingen en spraakmakende voorbeelden. Klimaatverandering is niet alleen een uitdaging voor de gebouwde omgeving, het raakt ook veel maatschappelijke thema’s: in zes interviews komen de rol van de financiële sector, de impact van klimaatverandering op onze gezondheid en de kansen van biodiversiteit aan bod. Daarnaast worden aspecten als ongelijkheid en inclusiviteit behandeld. Klimaatadaptatie vraagt om een integrale aanpak en dat is geen eenvoudige uitdaging. Het vraagt om brede gesprekken, nieuwe samenwerkingen, bijgestelde inzichten en duidelijke keuzes.

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Rotterdams WeerWoord.

Bestel hier het boek

‘Weer verandert alles’ is een hardcover boek van 192 pagina’s ontworpen door Things To Make And Do vol scenario’s, keuzes en interviews met prachtige foto’s van Rotterdamse fotografen.

Bestel het boek voor €39,95 via NAI010 Uitgevers en voor €29,50 als e-book of plaats een bestelling bij de lokale boekhandel (ISBN: 978-94-6208-765-1).

Overhandiging eerste boek door Johan Verlinde (programmamanager Rotterdams WeerWoord aan Hermineke van Bockxmeer, directeur Stadsontwikkeling van Gemeente Rotterdam (2 november 2022)
Auteurs Vera Konings en André Rodenburg aan tafel tijdens de lancering met talkshowhost Ernest van der Kwast.

Meer informatie en bestellen