Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • 22/07/2024

Zomer in Rotterdam

Blijf je deze vakantie in Rotterdam?

Hierbij een aantal tips voor een leuke en klimaatvriendelijke zomer in Rotterdam!

Hergebruik jouw spullen voor een beter klimaat

Ga je op pad? Neem dan je eigen herbruikbare fles mee. Scheelt geld en is goed voor het klimaat. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je ook herbruikbaar bestek en een broodtrommel meenemen. Kies voor herbruikbare rietjes en neem je eigen tas mee tijdens het boodschappen doen. Wil je spullen kwijt die je niet meer gebruikt? Breng ze naar een kringloopwinkel of breng je spullen naar het milieupark. Geen vervoer? Leen dan een bakfiets om je spullen te vervoeren.

Verken je eigen stad

Wist je dat Rotterdam heel veel mooie plekken heeft? Kijk eens op Rotterdam Routes of ga op zoek naar de 10 van 010. Rotterdam heeft eigenlijk alles. Water, natuur en activiteiten in de stad. Bekijk ook deze groene plekjes in de stad.

Lokaal winkelen

Tijdens corona hebben we al ontdekt hoe belangrijk het is om lokale ondernemers te steunen. Struin eens door nieuwe wijken en koop lokale producten in kleine winkeltjes of op een van de vele markten in Rotterdam. Wist je dat er sinds kort ook een markt is op Katendrecht? Een overzicht van alle markten vind je hier.  Hiermee ondersteun je lokale ondernemers en leer je misschien je eigen wijk of andere wijken nog beter kennen.

Eet lokaal

Lokaal geproduceerd voedsel heeft een kleinere voetafdruk. Het is ook nog eens bijzonder om lokale gerechten te mogen proeven. Je bent dus niet alleen milieuvriendelijk bezig, maar beleeft ook de cultuur op een nieuwe manier. Vaak is lokaal eten ook nog een stuk goedkoper. De zomer is een mooie tijd om nieuwe dingen te proberen. Wist je dat de westerse mens gemiddeld 50 planten eet (van groenten, fruit tot kruiden). En dat er een totaal van 50.000 planten eetbaar zijn ter wereld. Dus reken maar uit; wat een potentie voor diversifiëren van ons dieet. En ook heel cool om de link tussen biodiversiteit en gezondheid zo duidelijk te zien! Mocht je dit interessant vinden, bezoek dan eens een voedselbos in Rotterdam of op een van de daktuinen in Rotterdam.

Buurtcamping

Wil je wel een vakantiegevoel maar niet ver weg? Kijk dan eens of er een buurtcamping is in de buurt van Rotterdam of ga in Rotterdam naar een leuke camping zoals Culture Campsite. Zo ervaar je de eigen stad weer op een hele andere manier.

Nog andere goede tips? Laat het ons weten, dan delen we deze via onze socials.