Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

Week Van Ons Water is gestart!

Het klimaat verandert ontzettend snel. We maken steeds vaker heftige regenbuien mee, opgevolgd door lange periodes van droogte. De buitendijkse gebieden in Rotterdam kunnen tijdens deze stormen last hebben van hoogwater, dit kan leiden tot overstromingen. Om de stad en deze gebieden voor te bereiden op de klimaatveranderingen, is het belangrijk om nu in actie te komen!

Tijdens de Week van ons Water (van 15 tot 30 oktober) wordt er nationaal aandacht besteed aan water gerelateerde onderwerpen. Dit jaar staat in het teken van waterveiligheid en klimaatadaptatie. We vertellen je graag meer over wat waterveiligheid inhoudt, wat Rotterdam doet én wat jij zelf kunt doen.

Wat kun jij doen tijdens De Week van Ons Water?

In Rotterdam is er tijdens de Week van Ons Water veel te beleven. Voorlichters kunnen je van alles vertellen over onze buitendijkse gebieden. Op het Noordereiland kun je zandzakken ophalen en krijg je tips over hoe je je eigendommen kunt beschermen bij overstromingen.

Fotograaf Irene Hoekstra

Informatiepunt buitendijkse gebieden

Wil je meer weten over de buitendijkse gebieden in Rotterdam? Omdat je zelf in een buitendijks gebied woont of werkt, of gewoon omdat je geïnteresseerd bent? Op woensdag 26 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur zijn er meerdere voorlichters aanwezig die klaar staan om al je vragen over de gebieden te beantwoorden. Je vindt ze naast Erasmusbrug bij Willemskade (gekruist op de hoek van de Maasstraat). Loop dus gerust even langs!

Haal zandzakken af op het Noordereiland

Tijdens het stormseizoen loopt het buitendijkse gebied meer kans op overlast door hoogwater. Op het Noordereiland bij Prins Hendrikkade (gekruist op de hoek van de Sleephellingstraat) kun je op vrijdag 28 oktober van 13:00 tot 16:00 uur gratis zandzakken komen ophalen. Je ontvangt daarnaast handige tips om schade door hoogwater te voorkomen!