Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

Voortgangsrapportage Biodiversiteit 2021

Afgelopen jaar hebben we in samenwerking met verschillende Rotterdamse partners hard gewerkt aan het verzilveren van koppelkansen en het zichtbaar maken van biodiversiteit.

Ons doel? Biodiversiteit begrijpelijk maken, zodat iedere Rotterdammer weet hoe hij of zij kan bijdragen aan het behouden en versterken van een rijke stadsnatuur. Voorbeelden hiervan zijn het planten van meer groen en het aanleggen van (gevel)tuinen.

Daar gaan we in 2022 uiteraard mee verder. Onze focus dit jaar ligt op het vergroten van de stedelijke biodiversiteit. Om dit te kunnen bereiken is er veel informatie en kennis nodig. Dit is waarom we deze maand gestart zijn met het monitoringssysteem; een systeem dat de huidige stand van flora en fauna in Rotterdam weergeeft. Daarnaast houden we ons dit jaar bezig met toekomstige ontwikkel-, beheer- en inrichtingsplannen.

Dit is een kleine greep uit wat er speelt bij het programma Biodiversiteit. Ben je benieuwd naar waar we ons nog meer mee bezig houden? Lees dan het onderstaande document!

Hier lezen