Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

Subsidie Klimaatadaptatie met een jaar verlengd!

Heb jij al plannen om jouw tuin te vergroenen in 2022 of om regenwater op te vangen? Vraag dan nu een subsidie aan om deze plannen te realiseren! De subsidie hiervoor is met een jaar verlengd. Je hebt tot 31 december 2022 de tijd.

Het klimaat verandert en dat raakt ons allemaal, vooral in de steden neemt de kans op overlast en schade door extreem weer toe. Hevige regenbuien zorgen ervoor dat het regenwater niet snel genoeg in de bodem wegzakt en extreme hitte heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Gelukkig kunnen we daar samen iets aan doen! Hoe meer regenwater bij hevige buien wordt opgevangen, hoe minder wateroverlast en waterschade aan gebouwen. Daarnaast raakt het riool minder snel overbelast bij een hoosbui. En ‘groen’ neemt ook goed water op en houdt het minder warmte vast bij heet zomers weer. De inzet van bewoners is daarbij onmisbaar, want ongeveer 60 procent van de stad is immers privaat terrein. Vorig jaar heeft de subsidie 7.000 m2 meer groen opgeleverd en we hopen dat daar voor 2022 nog veel meer groen bij komt voor onze stad.

Welk bedrag kan ik aanvragen?

Je kunt subsidie aanvragen voor het toevoegen van groenoppervlak door beplanting, waterberging en afgekoppeld oppervlak.

De subsidie bedraagt:
• 500 euro per toegevoegde kubieke meter waterberging.
• 10 euro per toegevoegde vierkante meter gerealiseerd groenoppervlak.
• 5 euro per toegevoegde vierkante meter afgekoppeld oppervlak.
Een combinatie is hierbij mogelijk. Er geldt een maximum bedrag van € 50.000 per aanvraag.

Waar vraag ik subsidie aan?

Wil jij een bijdrage leveren aan het klimaatbestendig maken van Rotterdam? En kun je daar financiële steun bij gebruiken?
Bekijk alle voorwaarden op de pagina’s subsidie Klimaatadaptatie tot € 1.500 en subsidie Klimaatadaptatie vanaf € 1.500 en dien hier jouw aanvraag in.

Maak jouw tuin, balkon of dak meer biodivers

Op de pagina inheemse planten vind je een overzicht van planten die geschikt zijn om de biodiversiteit te vergroten. Deze lijst bevat een aantal plantensoorten die niet inheems zijn, zoals de lavendel en de vlinderstruik. Aangezien deze planten een (zeer) positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit is ervoor gekozen ook voor deze planten subsidie te verlenen. Zij ondersteunen dieren zoals bijen, vlinders en vogels.

Meer informatie

Vragen over deze subsidieregeling? Neem contact op met het Duurzaamheidsloket of telefonisch via 14010.

De subsidieregeling Klimaatadaptatie is een onderdeel van het Rotterdams WeerWoord in samenwerking met het actieprogramma “Rotterdam gaat voor groen” en de Uitvoeringsagenda Biodiversiteit.