Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • 21/04/2022

Studenten Hogeschool Rotterdam helpen massaal met tegelwippen!

Het NK Tegelwippen, waar de gemeente Rotterdam in 2022 voor de derde keer aan meedoet, leeft ook bij de studenten. Op woensdag 20 april gingen 80 eerstejaars studenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling van Hogeschool Rotterdam de stad in om te helpen bij diverse vergroeningsacties.

80 studenten werken mee aan drie grote vergroenings-acties!

Rotterdams WeerWoord vindt het belangrijk om alle leeftijden mee te nemen in het belang van klimaatadaptatie. Van groen-blauwe basisscholen tot een studentenactie zoals dit. Na een kort college over het belang van vergroening trokken eerstejaars studenten van Hogeschool Rotterdam de stad in. Ze hielpen onder andere bij stadskwekerij De Kas met het aanleggen van een waterbergingsgeul. Op het Amelandsplein werden in samenwerking met Buurtklimaatje Carnisse geveltuinen aangelegd en bollen geplant, en ook in de Spoortuin Essenburgpark werden de handen uit de mouwen gestoken. Aan het eind van de dag werden de gewipte tegels opgehaald door de TegelTaxi die vanaf april tot september gratis door heel de stad rijdt.

De Tegeltaxi rijdt weer in Rotterdam

Voor iedereen die dit jaar gaat tegelwippen, in de voortuin, achtertuin of op het schoolplein, geeft gemeente Rotterdam oplossingen voor wat je met die tegels kan doen. Op www.rotterdamweerwoord.nl staan vele tips om de tegels zelf te hergebruiken. Maar wanneer dit niet lukt kan je ook dit jaar weer de TegelTaxi bestellen! De gratis ophaalservice rijdt elke week rond in een andere wijk en is te bestellen via www.tegel.taxi.

NK Tegelwippen: Rotterdam gaat voor 150.000 tegels en alle straten groen

Dit jaar doet gemeente Rotterdam, samen met 118 gemeentes, mee met het NK Tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels eruit haalt wint de Gouden Tegel! Vorig jaar werden er maar liefst 107.112 tegels uit de stad eruit gehaald wat goed is voor de biodiversiteit en de afvoer van regenwater. Dit jaar legt Rotterdam de lat wat hoger: 150.000 tegels eruit en alle straten groen! Wie thuis of op het werk aan de slag gaat met tegelwippen kan de tegels aanmelden via ww.nk-tegelwippen.nl.

Bekijk hier de foto’s!