Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

Rotterdams WeerWoord op Infratech 2023

Rotterdam Ahoy opende haar deuren voor een zeer geslaagde 15e editie van InfraTech. De bezoekers konden genieten van een uitgebreid inhoudelijk kennisprogramma. Voor het eerst in vier jaar waren er weer overvolle gangpaden, goed bezochte kennissessies, vurige debatten en zeer gezellige netwerkborrels.

Rotterdam was voor de derde keer gastheer van InfraTech vakbeurs: hét nationale platform om elkaar te ontmoeten, te netwerken, kennis te delen en innovaties in de infrabranche te ontdekken. Van 17 – 20 januari kon je genieten van een programma vol interessante sessies over onderwerpen zoals duurzaamheid en circulariteit, de schreeuwende tekorten aan goede vakmensen, digitalisering en industrialisering.

Druk bezochte presentatie

Om bezoekers te inspireren om samen in actie te komen voor een leefbare stad, presenteerde onze programmamanager Johan Verlinde het Rotterdams WeerWoord. Een kort maar krachtig verhaal over het klimaatadaptatieprogramma van Rotterdam. Van groene ideeën tot inspiraties, acties en oplossingen voor een stad die klimaatbestendig is, nu en in de toekomst. Het was een druk bezochte presentatie die werd afgesloten met een gesprek met de bezoekers.

Onze missie

Door een veranderend klimaat krijgen we vaker te maken met stortbuien, maar ook met droogte en hitte. Dat zorgt voor allerlei problemen, zoals wateroverlast in panden, een dalende bodem, niet werkende bruggen en schade aan funderingen. Er moet veel gebeuren en we kunnen dat niet alleen. Alle Rotterdammers – van inwoners tot ondernemers, en van stadmakers tot publieke overheden – moeten in actie komen om te voorkomen dat de schade als gevolg van extreem weer erger wordt. Dat is Rotterdams WeerWoord: ons gezamenlijke antwoord op een veranderend klimaat.