Rotterdam wint NK Tegelwippen!
Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

Rotterdam wint NK Tegelwippen!

Ja hoor! We are the champions!! Rotterdam wint NK Tegelwippen! Het was een spannende nek-aan-nek race tussen Amsterdam en Rotterdam, waarbij Amsterdam bijna leek te gaan winnen, maar uiteindelijk heeft Rotterdam de Gouden Tegel in ontvangst mogen nemen. Wethouder Bert Wijbenga is trots!

Het NK Tegelwippen was een wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam wie meer stenen door groen kon vervangen. Vanaf mei zetten bewoners zich in om saaie tegels te vervangen door planten, bloemen en struiken. Samen werden leuke geveltuinen, plantenbakken en perkjes aangelegd. In totaal gingen er in Rotterdam 47.942 tegels uit! Omgerekend zou dat neerkomen op zo’n 19 km geveltuin in Rotterdam alleen. Ga je uit van beide steden dan gaat het over ruim 90.000 tegels en ongeveer 1 hectare natuur die Nederland rijker is. In de stad! Da’s toch mooi!!

De stad ziet er hierdoor niet alleen vrolijker en groener uit, het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit en het milieu. De nieuwe tuintjes helpen namelijk met het opvangen van regenwater. Bij hitte maken ze de stad koeler en zorgen voor een schonere lucht.

Het NK Tegelwippen werd georganiseerd door Dus Wat Gaan Wij Doen, Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof.

Maar onze grootste dank gaat uit naar alle deelnemers die al die tegels eruit hebben getrokken en keihard hebben gewerkt om Rotterdam de winst te bezorgen! Jullie zijn kanjers!