Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 01/07/2024

Rotterdam koploper, maar nog niet rusten!

Damsko: 5694. Roffa: 12.638!!! Oftewel, in Amsterdam zijn er 5694 tegels gewipt. En in Rotterdam 12.638. We hebben het natuurlijk over het NK Tegelwippen. Nu er deze zomer nauwelijks sportcompetities zijn en zelfs het EK voetbal niet doorgaat, is dit natuurlijk de competitie waar iedereen het over heeft. De competitie tussen twee titanen: Rotterdam versus Amsterdam. De klassieker dus. En zoals je ziet, Rotterdam loopt flink voor!!

Wethouders Bert Wijbenga (Rotterdam) en Laurens Ivens (Amsterdam) gaven op 21 mei jl. het startschot uit naam van hun stad. Zij wipten de eerste tegels voor het NK. Het doel? Dat iedereen zoveel mogelijk tegels in zijn tuin of geveltuin verruilt voor groen en zo de stad meer klimaatbestendig maakt. Want meer groen maakt de stad koeler en zorgt dat regenwater makkelijker wegloopt. Zoals een echte competitie betaamt, duurt deze enkele maanden. En er is bij deze competitie geen zomerstop!

Wip je mee?

Kan jouw tuin wel wat groener? Of heb je altijd al een mooie geveltuin gewild? Ga dan nu aan de slag voor Rotterdam en haal die tegels eruit! Rotterdam loopt al voor, maar we moeten vooral niet op onze lauweren rusten. Jij wilt toch ook dat Rotterdam het NK tegelwippen wint? En dat de twee steden klimaatbestendiger worden? Dan moeten er zoveel mogelijk tegels uit! De competitie loopt de hele zomer. Meedoen kan tot 12 september via de website van Dus wat gaan wij doen?. Op 12 september wordt de winnende stad bekend gemaakt en de Gouden Tegel uitgereikt!

De spelregels

  • Wip tegels uit je eigen (voor-, achter-, of geveltuin). Elke tegel telt! NB: Wip geen tegels in de openbare ruimte.
  • Fotografeer de (stapel) tegels en stuur de foto in via het formulier op Dus wat gaan wij doen?. Geef het aantal tegels door en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!
  • Plaats je foto’s op social media met #rotterdamsweerwoord en #NKtegelwippen voor een extra waardering.

NB: Houd bij het gezamenlijk tegels wippen wel 1,5 meter afstand!