Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 24/09/2021

Rotterdam bereikt tegelwip-doel!

Tijdens het NK Tegelwippen wilde Rotterdam dit jaar minimaal 100.000 tegels de stad uitwippen en deze vervangen voor bloemen, planten en andere groene ideeën. De tegelteller voor Rotterdam staat in deze laatste spannende wipweek op 107.112 tegels! Wat een fantastische score voor onze stad!

Maar ook in de rest van Nederland zijn deze zomer geweldige resultaten geboekt en is het NK Tegelwippen enorm populair gebleken. De teller voor het totale aantal gewipte tegels in Nederland staat nu op meer dan 1 miljoen tegels!

Een betere toekomst

Tegelwippen en groen aanleggen is een gemeenschappelijk doel dat Nederland niet alleen overal een beetje mooier maakt, door grijze tegels te vervangen voor gras, bloemperken en geveltuinen, maar het is ook een actie waarmee steden en dorpen klimaatadaptief en biodivers worden en voorbereid zijn op een toekomst die getekend zal zijn door klimaatveranderingen.

“Tegels vervangen door groen is een manier om ons land aan te passen aan klimaatverandering. Groen werkt als een spons en koelelement tegelijk, in perioden van droogte en hitte.” – Cora van Nieuwenhuizen (Voormalig minister Infrastructuur en Waterstaat)

Nog geen tegels gewipt?

Je kunt tot uiterlijk 30 september zoveel mogelijk tegels in tuinen, gevels, schoolpleinen en meer, vervangen voor een mooi en fris stukje groen. Zo kun jij op de valreep nog helpen om een prachtig tegelwip-record voor Rotterdam én Nederland te garanderen in 2021 en daarna kun je natuurlijk zelf volop genieten van een groene en gezondere leefomgeving.

Help onze stad de Gouden Tegel te winnen en goed voor te bereiden op het veranderende klimaat! Meld je tegels aan op nk-tegelwippen.nl en zorg dat elke tegel meetelt. Je kunt tot 27 september een Tegeltaxi regelen voor het ophalen van al je tegels.
Je eigen geveltuin in 5 simpele stappen? Die maak je zo!