Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 29/07/2024

Parfum de GroenGroen

Fiets mee door het groene Rotterdam van nu én morgen! Ga op zaterdag 28 augustus samen met Parfum de BoemBoem, Groenemorgen en Rotterdams WeerWoord mee op een weelderig groen avontuur, door Rotterdam Noord óf West. Van groene oases tot de nog grijzere plekken in de stad waardoor jouw groene vingers gaan jeuken om ook zelf aan de slag te gaan!

Rotterdam zit in een groene transformatie en daar worden wij zo blij van! Actieve bewoners leggen geveltuinen aan en mobiliseren hun hele buurt om mee te doen, de gemeente heeft grote ambities voor meer groen in de stad, en daarbij zijn er al heel veel verborgen plekjes waardoor je even vergeet dat je in een grote bebouwde stad bent.

Onze groene gidsen nemen jou graag mee op een groene expeditie door de straten van Rotterdam Noord of West langs weelderige oases, duurzame daken, verborgen parken en te gekke geveltuinen. Onderweg wordt je verrast door verhalenvertellers, muzikanten en woordkunstenaars. Laat je inspireren door plekken waar de green vibes al floreren én de gebieden waar dat nog wel wat meer mag zijn…vergroen jij mee?

ER ZIJN VIER ROUTES:
Wil je graag Rotterdam Noord óf Rotterdam West leren kennen? Kies jouw route!

Zaterdag 28 augustus 2021
Route Noord: om 11:30 uur en 14:30 uur
Route West: om 11:30 en om 14:30 uur
Duur: +/- 2 uur

TICKETS:
Met eigen fiets: €11
Zonder eigen fiets: €13,50 (inclusief huurfiets die voor je klaarstaat op startlocatie)

STARTLOCATIE:
Regentuin Hofbogen (kruising Vijverhofstraat met Zomerhofstraat)
Als je Vijverhofstraat 2 invoert op je routeplanner kom je er geheid!

Covid-proof: tijdens het evenement gaan we in kleine groepjes op pad, met ruimte voor afstand en in de buitenlucht. Daarom kan dit evenement ook zonder testen en op een veilige manier (voorlopig) doorgaan!

Dit evenement van Parfum de BoemBoem is opgezet in samenwerking met Groenemorgen en het Rotterdams WeerWoord.