Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • 06/09/2021

Parfum de GroenGroen legt kleinste voedselbos van Rotterdam aan

De eerste editie van de groene fietsexpeditie was een mooi succes. Bekijk de foto’s en laat je inspireren door de groene plekken in de stad.

Op zaterdag 28 augustus 2021 fietsten we langs de groenste plekjes in de stad tijdens de expeditie: Parfum de GroenGroen. Georganiseerd door Groenemorgen, Parfum de BoemBoem en Rotterdams WeerWoord. De deelnemers gingen samen op een weelderig groen avontuur door Rotterdam Noord en West, om de groene transformatie van de stad te volgen!

Artiesten zoals Tim Knol, Elten Kiene en Peter Somuah zorgden onderweg voor extra vermaak. Een prachtige samenwerking tussen kunst en natuur. Ook werd er in één dag een mini-voedselbos aangelegd op de één-na-heetste plek in de stad: de parkeerplaats in het Rotterdam Central District naast de Biergarten. Er staan nu meer dan 25 verschillende soorten eetbare planten zoals fruit, noten, kruiden en eetbare bloemen. Deze plantjes zorgen voor meer biodiversiteit, verkoeling en minder wateroverlast. Tijdens Parfum de GroenGroen werd weer duidelijk hoeveel we kunnen bereiken met de inzet van enthousiaste buren en betrokken inwoners. Van verborgen parken tot groene daken: Rotterdam heeft steeds meer natuurschoon te bieden!

Klik hier om meer te lezen en voor meer foto’s.


Parfum de GroenGroen met o.a. muziek van Tim Knol, spoken word van Elten Kiene en de aanleg van het kleinste voedselbos van Rotterdam! – Fotograaf Ruben Hamelink