Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

Nieuwbouwproject Little C innovatief met wateropvang

Misschien ben je er wel eens langsgelopen, of heb je de bouw op de voet gevolgd, maar wist je dat er zich onder je voeten in deze nieuwe wijk een waterretentiedak bevindt?

Het dak van de parkeergarage van Little Coolhaven is niet alleen de straat waar je op loopt, maar ook één groot wateropvang systeem. Dit zogenaamde retentiedak zal bij hevige stortbuien het riool ontzien, omdat er over een oppervlakte van 5000 m2 net zo veel water kan worden opgevangen als in een zwembad van 25 m. Dit water kan in natte periodes geleidelijk worden afgevoerd, zodat het riool niet overstroomt en bewoners hun voeten droog kunnen houden. In droge en warme tijden zal het opgevangen water worden benut om het vele groen in Little C ook mooi groen te houden.

“Met al deze aspecten zijn we bij Little C aan de slag gegaan, waarbij we zeker buiten de gebaande paden zijn gegaan en de markt uitgedaagd hebben om innovatief mee te denken, “ vertelt Mickael Venderbos, directeur Klant en Markt bij J.P. van Eesteren – samen met ERA Contour de projectontwikkelaar en bouwer van dit nieuwbouwproject.

In dit kleine dorpje midden in de stad, staat niet alleen wonen en werken centraal, maar moet ook de connectie met de natuur ruim aanwezig zijn. Dit wordt gerealiseerd door de aanleg van vele pleintjes met bomen en bloemperken, terrassen en inspirerende groene daktuinen met zonnepanelen. In de steegjes en naast de woontorens wordt aandacht besteed aan biodiversiteit door middel van groene beplanting, die de kans krijgt om tegen de gevels en muren aan zo hoog mogelijk op te klimmen en de gebouwen van Little C zal omringen met groen. Al deze planten, bloemen en bomen zullen dankzij het waterretentiedak in ieder seizoen voldoende water krijgen, zodat de natuur ongestoord zijn gang kan gaan en bewoners en bezoekers er volop van kunnen genieten.

De wijk wordt van groen voorzien door Van Helvoirt Groenprojecten, die ook het retentiedak hebben aangelegd. Wil je meer weten over dit speciale dak en hoe de ontwikkelaars van Little C hebben nagedacht over oplossingen met betrekking tot klimaatverandering? Lees dan hier verder of bekijk het filmpje hieronder.