Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

Je eigen natuurtuin? STEK helpt je op weg!

Altijd al een natuurtuin willen hebben? STEK de stadstuinwinkel helpt je daarbij met schetssessies, een workshop en een doe-het-zelf-pakket.

Een natuurtuin is een tuin met veel groen en een rijk dierenleven.

Schetssessies

Op 8, 15 en 22 september tussen 13 – 15.30 uur zijn op een locatie in Rotterdam gratis schetssessies met een tuinontwerper van STEK. In een half uurtje tijd maakt de tuinontwerper met jou een plan om je tuin om te toveren tot een groene oase.

In de sessie bespreekt de ontwerper – al schetsend – de huidige omstandigheden en ook je wensen voor de tuin. Hoe zit de tuin in elkaar? En wat wil je in de tuin kunnen doen en beleven? De ontwerper geeft je tips hoe je de natuur in je tuin beter kunt uitnodigen en welke planten passend zijn.

Je meldt je aan voor zo’n sessie door te mailen naar natuurtuin@stekrotterdam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij.

Online workshop ‘Meer biodiversiteit in je tuin’

Tijdens deze workshop leer je over het ecosysteem in de stad en over de manier waarop jij je (gevel)tuin, balkon of dakterras beter geschikt kunt maken voor meer verschillende dieren en planten. Tijdens de workshop pas je de kennis direct toe op je eigen buitenruimte en maak je een stappenplan om van je eigen tuin een aantrekkelijk paradijs te maken voor vlinders, bijen, hommels, kikkers, salamanders, egels en vogels.

De workshop is vanaf 29 september (gratis) te bekijken op een nieuwe website: www.stekdenatuurtuin.nl. Dit kan op elk gewenst moment.

Doe-het-zelf-pakket

Vanaf 8 september zijn de STEK Natuurtuin-pakketten verkrijgbaar bij de stadstuinwinkel. Dus wil je een natuurtuin en ga je graag lekker zelf aan de slag? Koop dan een pakket bij STEK. Er zijn pakketten voor tuinen in de zon, halfzon en schaduw. Een pakket bestaat uit zes biologische planten en informatie over hoe je je tuin omtovert tot een paradijs voor flora en fauna. Verder bevat het pakket een insectenhuisje, een tuinschep en verschillende biologische zaden en bollen. En een kwartetspel, met tips om jou te inspireren een eigen natuurtuin te creëren. Voor de prijs hoef je het niet te laten: € 17,50. Ook hier geldt: op = op.

Mede mogelijk gemaakt

De gemeente vindt het belangrijk dat het groen en de biodiversiteit in de stad toeneemt. Biodiversiteit betekent veel verschillende soorten planten en dieren. Daarom maakt het gemeentelijke programma Rotterdam gaat voor groen deze activiteiten van STEK mogelijk.

Voor aanmelding en meer informatie mail naar natuurtuin@stekrotterdam.nl.