Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

Spot vanaf nu de leerzame bordjes bij kinderboerderij De Bokkesprong

Hoe maak jij jouw huis, tuin of balkon weerbestendig? Bezoek kinderboerderij De Bokkensprong, laat je inspireren door de maatregelen en volg de informatieborden voor meer tips!

Het weer en het klimaat veranderen. Het is vaker warm en als het regent, regent het vaak harder dan vroeger. Gelukkig kun ook jij helpen om te zorgen dat de straten niet steeds blank komen te staan of dat er overstromingen zijn. Of dat het te warm wordt in de stad. Hoe? Dat zie je op de informatieborden op kinderboerderij De Bokkesprong.

De gemeente Rotterdam en stichting Natuurstad Rotterdam willen mensen en kinderen laten zien en ervaren hoe ze hun huis, tuin of balkon weerbestendig kunnen maken. Je kunt bijvoorbeeld een insectenhotel in je tuin ophangen of een regenton plaatsen om het regenwater mee op te vangen. Ook zou je er voor kunnen kiezen een groen dak aan te leggen of bloemen en planten neer te zetten. Op de borden bij de kinderboerderij De Bokkesprong lees je er alles over.

Wethouder Vincent Karremans (buitenruimte) en Louise Bergenhenegouwen (directeur van Natuurstad Rotterdam) onthulden vandaag op 18 maart het nieuwe informatiebord en gaven met een gieter het moestuintje van de Bokkesprong water. Met regenwater natuurlijk!

Kom zelf eens kijken naar de maatregelen en borden op kinderboerderij de Bokkesprong Kinderboerderij Tjalklaan 90, 3028 JK Rotterdam. Of kijk hier voor ideeën om jouw omgeving weerbestendig te maken.