Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

Vang druppels, creëer groen: doe mee met Het Regent Tonnen!

WaterLeider heeft afgelopen woensdag 16 regentonnen afgeleverd bij deelnemende Rotterdamse bewoners, die nu bijdragen aan het vergroenen van de stad en het voorkomen van wateroverlast en hittestress. Door een regenton te gebruiken, help je de natuur en bespaar je drinkwater.

Met de aflevering van 16 nieuwe regentonnen bij bewoners in Rotterdam die deelnemen aan ‘Het Regent Tonnen’, is het derde jaar van deze campagne officieel van start gegaan. Dit project van WaterLeider helpt bewoners die een ton willen en de zorgen graag uit handen laten nemen. In de afgelopen twee jaar zijn er meer dan 1300 regentonnen aangesloten in Rotterdam.

Het Regent Tonnen

Jij kunt ook bijdragen aan het vergroenen van de stad en het voorkomen van wateroverlast en hittestress. Door een regenton te gebruiken, bespaar je drinkwater en help je de natuur. Meer groen in de stad biedt voordelen zoals het voorkomen van hittestress en het creëren van meer voedsel- en rustplekken voor dieren, wat helpt de biodiversiteit te vergroten. Bestel jouw eigen ton via de hetregenttonnen.nl en laat deze thuis afleveren. Er zijn verschillende modellen en alle specificaties en prijzen staan ​​op de site. Voor bewoners zonder regenpijp is er de TonTuin, deze vangt water op via de plantenbak die op de wateropslag zit. Deze knalblauwe ton is helemaal gemaakt van hergebruikte materialen en daarom extra goed voor het milieu. Daarnaast bieden de teamleden informatie als je vragen hebt over andere maatregelen zoals afkoppelen, infiltreren, geveltuinen en groene daken. Wil je zelf aan de slag? Op de website van Waterleider kun je handige tips vinden.

Samen met de buurt

Vraag via Opzoomer Mee een ton aan voor je hele straat en deze is kosteloos als je aan de voorwaarden voldoet. Er is ook subsidie beschikbaar bij de gemeente Rotterdam als je 1.000 liter of meer opvangt, je kunt deze subsidie samen met de buren aanvragen. Elke druppel telt, dus laten we met zijn allen zoveel mogelijk druppels opvangen en bijdragen aan een groener, mooier en gezonder Rotterdam!

Samenwerkingen

Het initiatief van Waterleider wordt gesteund door Rotterdams WeerWoord, Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap van Delfland. Dankzij hun bijdrages zijn de kosten beperkt tot 60 euro.