Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • 25/11/2021

Goeie groenactie in Noord

Tijdens een gezellige geveltuinendag op 6 november hebben de bewoners in de Schoonoordstraat acht geveltuinen verbreed, een nieuw groenperk aangelegd, drie kubieke meter compost gestort en nieuwe planten geplant. Ook werden in alle geveltuinen biologische bloembollen geplant.

Het vergroenen in Noord ging door! Want op zondag 7 november maakten een actieve groep bewoners samen met de gemeente een start op het Bleiswijkplein met het maken van een groenvak van zo’n 90 vierkante meter. Daar gaat ruim 20 kubieke meter compost in en dat kan weer zo’n 10.000 liter water vasthouden. Groen, verkoeling en waterbuffering: wat een verschil met de stenen die er eerst lagen!

Binnenkort, op zaterdag 27 november (vanaf 10:00, kom vooral langs!), volgt deel twee waarin het vak wordt afgemaakt en er ook nog een aantal boomspiegels omgetoverd gaan worden in mooie groenperken.

Beide acties zijn mede mogelijk gemaakt door Toos Landman en Robert Willemse van Stadsbeheer met hulp bij logistiek, de wijkraad Oude Noorden en het Rotterdams WeerWoord die hebben bijgedragen aan de financiering, en stichting GroenGoed waarvan het gereedschap gebruikt kon worden, en geveltuinguru’s Rob en DaniĆ«l voor advies en assistentie. Eervolle vermelding voor stadskwekerij de Kas als leverancier van prachtig plantgoed!