Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

De finalemaand van het NK Tegelwippen is aangebroken!

De wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam is ook dit jaar weer spannend. Amsterdam heeft flink wat tegels aangemeld en staat op dit moment voor. In deze laatste maand is het daarom extra belangrijk om in de tuin aan de slag te gaan en massaal tegels te vervagen door groen. Doe je mee?

Niet alleen kunnen we de Gouden Tegel hiermee winnen, maar de herfst is ook een ideaal moment om te tuinieren. In de herfst regent het vaker en is de grond nog lekker warm van de nazomer, daardoor kunnen de wortels van planten goed aarden. Je planten groeien in het voorjaar hierdoor sterker. Daarnaast kun je planten en bollen gemakkelijker (ver)planten in de herfst. Dit komt omdat ze daarna in ‘winterslaap’ gaan.

Sommige planten bloeien juist mooi in het najaar, zoals de herfstaster en siergrassen. Een volwassen klimop heeft in oktober bloemen, dat is belangrijk voor de insecten die voedsel en een schuilplek nodig hebben voor de koude maanden. Planten zoals koninginnenkruid, hemelsleutel en lavendel kun je ook zaaien in het najaar. Vervang deze herfst dus zoveel mogelijk tegels door groen. Wist je dat je de gewipte tegels en het overgebleven zand mee kunt geven met de tegeltaxi?

Heb jij groen aangelegd? Dan kun je subsidie aanvragen! De gemeente stelt €10 per vierkante meter groen beschikbaar. Daarnaast kun je voor inheemse plant of kruid extra bijdrage ontvangen. De volledige lijst met inheemse planten vind je hier.

Je kunt nog tot 31 oktober meedoen aan het NK Tegelwippen. Help jij Rotterdam de overwinning te behalen door tegels in je eigen (gevel)tuin te wippen?