En? Hoeveel geveltuinen zijn het geworden?
Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

En? Hoeveel geveltuinen zijn het geworden?

De campagne 1000Geveltuinen is vorige week afgelopen. Met als vraag der vragen: is de 1000 gehaald? Nee, dat niet. Maar de teller staat toch maar liefst op 959 nieuw gerealiseerde geveltuinen! Daar zijn wij van Rotterdams WeerWoord superblij mee! De groene energie die de afgelopen maanden is vrijgekomen is ongekend. Zoveel mensen zijn aan de slag gegaan in hun buurt of straat.

 

In Oud-Mathenesse zijn op 1 zaterdag 40 geveltuinen gerealiseerd, in Kralingen zijn 10 eetbare geveltuinen aangelegd, op de Prins Hendriklaan op het Noordereiland staken bewoners elkaar aan en maakten 20 geveltuinen, het Hoogkwartier is groener geworden door de plaatsing van 10 blauwe regens, de Dunanstraat en de St. Jobskade zijn flink vergroend, langs de Jan van Loonsflat loopt nu een 40 meter lange geveltuin en ga zo maar door. Het was de ideale buren-activiteit die tijdens corona wél door kon gaan.

1000 Geveltuinen CAMPAGNE AFGELOPEN! ☘️De vraag der vragen. Is de 1000 gehaald? Nee, die is ‘helaas’ niet gehaald. Uiteindelijk staat de teller op 959 nieuw gerealiseerde geveltuinen. Maar dat mag de pret niet drukken. De groene energie die de afgelopen maanden is vrijgekomen is ongekend. Zo veel mensen zijn aan de slag gegaan in hun buurt of straat. In Oud-Mathenesse zijn op 1 zaterdag 40 geveltuinen gerealiseerd, in Kralingen zijn 10 eetbare geveltuinen gerealiseerd, op de Prins Hendriklaan op het Noordereiland staken bewoners elkaar aan en zijn er 20 geveltuinen gerealiseerd, het Hoogkwartier is groener geworden door de plaatsing van 10 blauwe regens, de Dunanstraat en de St. Jobskade zijn flink vergroend, bij de Jan van Loonsflat is 40 meter geveltuin gerealiseerd en ga zo maar door. Het was de ideale buren-activiteit die tijdens corona wél door kon gaan.Twee hoogtepunten van de campagne waren de aanleg van 2x de langste geveltuin van Nederland. Op zaterdag 20 juni is er met behulp van 50 vrijwilligers 142 meter geveltuin aangelegd bij De Kroon Rotterdam. Maar op het gebied van vergroening kan je niet ambitieus genoeg zijn, dus we hebben op zaterdag 26 september het nog eens dik overgedaan en 200 meter geveltuin aangelegd bij woongebouw de Peperklip in Rotterdam-Zuid. Wat we heel erg hebben gemerkt: als je 1 geveltuin aanlegt, treedt het domino-effect op. Je ziet dan in korte tijd nieuwe geveltuinen verschijnen in de buurt. Zo is de R-factor (de besmettingsgraad) van geveltuinen gemiddeld 3. Al met al is er bijna 4 kilometer aan geveltuin bijgekomen in Rotterdam. Een mooi resultaat!In het bijzonder veel dank aan Rotterdams Weerwoord, Groennoord en Planetcare voor de samenwerking, Jaap Keizer voor het aanleggen, Marjolein Moeijes voor social media management en Berend Van Zanten als Chief Happiness Officer 😁😁😁😁

Geplaatst door Raymond William Landegent op Donderdag 1 oktober 2020

 

Twee hoogtepunten van de campagne waren de aanleg van de twee langste geveltuinen van Nederland. Op zaterdag 20 juni is er met behulp van 50 vrijwilligers 142 meter geveltuin aangelegd bij De Kroon Rotterdam. Maar op het gebied van vergroening kan je niet ambitieus genoeg zijn, dus deden Raymond Landegent en de zijnen het op zaterdag 26 september nog eens dik over en legden zij – met 70 vrijwilligers – 200 meter geveltuin aan bij woongebouw de Peperklip in Rotterdam-Zuid. Wat opviel: als je 1 geveltuin aanlegt, zie je in korte tijd meer nieuwe geveltuinen verschijnen in de buurt. Zo is de R-factor (de besmettingsgraad) van geveltuinen gemiddeld 3. Al met al is er bijna 4 kilometer aan geveltuin bijgekomen in Rotterdam. Een mooi resultaat!

Bedankt Raymond Landegent voor het opzetten van deze supermooie campagne! En Jaap Keizer voor het mee helpen aanleggen van de tuinen! Rotterdams WeerWoord heeft de campagne mede-gefinancierd.