Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • vandaag

De Tegeltaxi rijdt weer in Rotterdam: laat je tegels ophalen!

Het is weer tijd om je tuin groen en gezond te maken voor de lente! Maar voordat je kunt beginnen met planten, moeten die grijze tegels eruit. Geen zorgen, de Tegeltaxi rijdt vanaf 21 maart weer in Rotterdam om jouw tegels op te halen!

Rotterdam houdt van groen! Door het vervangen van tegels door planten en bomen kan water beter wegstromen tijdens hevige regenval en krijgen dieren en insecten meer ruimte om te leven. Bovendien zorgt groen voor verkoeling bij hitte en is het goed voor onze gezondheid. Daarom biedt de gemeente een gratis ophaalservice aan voor gewipte tegels. Met de Tegeltaxi worden je tegels opgehaald, zodat jij zonder gedoe ruimte kunt maken voor groen in je tuin.

De Tegeltaxi haalt jouw tegels op

De gemeente Rotterdam biedt een gratis ophaalservice voor je gewipte tegels én zand. Maak eenvoudig een afspraak via de website www.tegel.taxi. Hier kun je ook zien wanneer de Tegeltaxi bij jou in de buurt langskomt. Op 21 maart rijdt de Tegeltaxi alleen op aanvraag. Mail naar tegeltaxiSB@rotterdam.nl als je die dag minimaal 200 tegels op wilt laten halen.

Vergroen je tuin en straat met subsidies

Of je nu een groen dak of een geveltuin wilt aanleggen, alleen of samen met je buren, met de subsidie van de gemeente wordt het allemaal een stuk voordeliger. De subsidie vraag je hier aan.

Doe mee aan het NK Tegelwippen

Rotterdam doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen! Alle gewipte tegels die worden opgehaald door de Tegeltaxi tellen dan automatisch mee. Maak je geen gebruik van de Tegeltaxi? Vergeet niet om je gewipte tegels aan te melden op de website van het NK Tegelwippen.

Dus, weg met die grijze tegels en tijd voor meer groen! Met de gratis Tegeltaxi hoef je je gewipte tegels niet zelf weg te brengen. Kijk voor meer informatie op www.tegel.taxi.