Icon Left Overzicht
  • Nieuws
  • 13/04/2022

De Tegeltaxi gaat weer rijden!

Na succes van de pilot vorig jaar gaat de Tegeltaxi vanaf dinsdag 19 april weer rijden om je gewipte tegels op te halen! Maak een gratis afspraak op www.tegel.taxi.

Het klimaat verandert. Steeds heftigere buien en langdurige hitte wisselen elkaar af. Tegels vervangen door groen is goed voor onze leefomgeving, het klimaat en de natuur. In een tuin met veel groen kun je heerlijk tot rust komen. Groen vermindert de kans op wateroverlast en het zorgt voor verkoeling in de zomer. Meer groen is ook goed voor allerlei dieren, vogels en insecten. Jouw bijdrage is daarom belangrijk. Bijvoorbeeld door een geveltuin aan te leggen of door (een deel van) de verharding in je tuin te vervangen door groen.

Ophaalservice gemeente

Heb jij tegels vervangen voor een mooi stukje groen, maar kun je de tegels zelf niet (her)gebruiken? De gemeente neemt graag jouw tegels mee met de gratis Tegeltaxi! In elke wijk van Rotterdam haalt de gemeente de tegels eenmaal per maand op maandag op (m.u.v. feestdagen). Op www.tegel.taxi zie je wanneer dit bij jou is.

Subsidies

Wil je zelf, met een grote groep of met je buren de straat vergroenen dan kun je subsidie krijgen. Kijk hier voor meer informatie.

NK Tegelwippen

Rotterdam doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen en elke tegel telt. Vergeet daarom niet je gewipte tegels aan te melden op de website van het NK Tegelwippen. Maak gebruik van de tegeltaxi, dan hoef je zelf niet door te geven hoeveel tegels je gewipt hebt. Dit doen wij voor je. Samen gaan we voor de Gouden tegel!

Je hebt nog tot eind oktober om mee te doen aan het NK Tegelwippen en je tegels te laten ophalen door de Tegeltaxi. Meer informatie vind je op www.tegel.taxi.