Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • 21/07/2024

Ken jij de Straat Apotheek al?

Dromen van de stad als een groot eetbaar park! Een stukje natuur dat goed is voor de mens en dier.

Straat apotheken zijn openbare plekken in de stad waar we samen biologisch voedsel verbouwen en oogsten. De planten die hier groeien zijn eetbaar, gezond en hebben in sommige gevallen medicinale werkingen. Ze zitten boordevol vitamines en kunnen daarom gerust preventieve ‘medicijnen’ worden genoemd. Samen gaan we voor een gezonde buurt!

Straat Apotheek = Minder hitte-eilanden

In de stad krijgen we steeds meer te maken met hittestress. Vergroening en schaduw aanbrengen is daarom hard nodig voor de leefbaarheid van zowel mens als dier. De straat koelt ervan af en bovendien is het verbouwen van je eigen voedsel hartstikke leuk. Straat Apotheken zorgen er ook voor dat regenwater gemakkelijker weg kan lopen tijdens hevige buien. Door zoveel mogelijk inheemse meerjarige gewassen te planten, maken we onze stad samen sterker, gezonder en toekomstbestendig!

Het verbouwen van ‘medicijnen’

De Straat Apotheek is een initiatief van Dus Wat Gaan Wij Doen. Groenemorgen, Impact ExpressNoorderwind en BUIT werken samen aan een openbare plek waar in een stedelijke omgeving voedsel kan groeien en geoogst kan worden. De inheemse gewassen zijn op zichzelf al gezond, maar sommige combinaties hebben zelfs een medicinale werking. Samen met buurtgenoten herpositioneren we zo gezond voedsel, en het zelf verbouwen daarvan, als ‘medicijn’. We beginnen met één locatie, maar er zullen er meer volgen!

Kom in actie en help mee Rotterdam gezonder te maken!

Doe mij zo’n apotheek