Icon Left Overzicht
  • 14/11/2022

De Groene Karavaan: groen, muziek en gezelligheid!

Om het NK Tegelwippen met een knaller af te sluiten, hebben we samen met Groenemorgen een groene winactie georganiseerd: de Groene Karavaan! Rotterdammers konden zich aanmelden om een groene straat te winnen. Het was een gezellige dag waar buren, ondernemers en de gemeente samenwerkten aan een gezonde groene straat. Bekijk de korte terugblik van de winactie.


Audiodescriptie in MP3 beschikbaar

Binnen een week hebben we meer dan 50 inzendingen ontvangen voor deze winactie. Dankzij een aantal enthousiaste bewoners werd de Herman Costerstraat in de Afrikaanderwijk als winnaar gekozen. De Groene Karavaan kwam op 22 oktober langs met een muziekkar, een aanhanger vol met inheemse plantjes, bijenhotels, tuin-aarde, houtsnippers, regentonnen, een team met groene vingers én een koffiekar om samen met de bewoners de handen uit de mouwen te steken. Wat volgde was een ontzettend gezellige middag waarin hard is gewerkt door jong en oud!

Een groene straat

Minder tegels, meer geveltuinen, blije boomspiegels en bloeiende perken in de Herman Costerstraat! Samen hebben we tientallen meters geveltuinen en boomspiegels aangelegd. Er zijn 363 tegels vervangen door 400 inheemse planten en 250 biologische bloembollen. De straat ziet er een stuk mooier en gezelliger uit! Deelnemers die niet hebben gewonnen, hebben een bijenhotel voor de straat als cadeau ontvangen. Zo kunnen we samen onze stad groener en gezonder inrichten.

Fotograaf Jan de Groen

Samenwerkingen

De Groene Karavaan is een initiatief van Groenemorgen en Rotterdams WeerWoord. Regentonnen werden geplaatst door Waterleider. De klimop in het speeltuintje werd onder handen genomen door Olivier de Wildsnoeier. Stichting Steensoep maakte een heerlijke soep met ingrediënten van de bewoners én het werd een heus straatfeest dankzij de gezellige deuntjes uit de muziekkar van Olaf Mooij. Als kers op de taart plaatsten de bewoners hun zelfgemaakte mini-bieb in hun nieuwe geveltuin. Ook de buren, medewerkers en bewoners uit Laurens Maasveld kwamen langs om te helpen. Het was een groot en behoorlijk gezellig groen feestje. Op naar meer Groene Karavaan plezier volgend jaar!