Icon Left Overzicht
  • vandaag

Waterpret op de hofbogen!

Kom tijdens de Dakendagen naar het waterpark op het luchtpark Hofbogen en dompel je onder in een bad vol inspiratie, kennis en pret met water!

Tijdens de Dakendagen kun je een heel weekend lang genieten van hoe het normaal gesproken stille daklandschap van Rotterdam tot leven komt. Dit jaar maken 56 daken deel uit van het programma, die naar verwachting zo’n 15.000 bezoekers mogen verwelkomen. Naast het dak vol waterpret, vind je o.a. film, theater en muziek, boeren die hun biologische producten laten proeven op een dak met uitzicht op hun akkers, ruimte voor vogels en andere dieren en natuurlijk ruimte voor mensen om te feesten, te mediteren of simpelweg te zijn.

Ons programma

Naast educatieve waterspelen, gezellige zitjes, opblaasbadjes en parasols (die je ook als paraplu kunt gebruiken wanneer het regent) en een mooi uitzicht, vind je bij de heemtuin op het dak meer informatie over wat je zelf kunt doen met water. En dan bedoelen we bijvoorbeeld het opvangen ervan, het rustig laten zakken in de bodem, het bewateren van je planten. Maar ook: Wat als er een tijd geen regenwater is? Hoe voorkom je hittestress? Wat doe je bij langere perioden van droogte?

En wat doet de gemeente Rotterdam om de stad voor te bereiden op een veranderend klimaat? Waar wordt bijvoorbeeld op grote schaal regenwater opgevangen in waterpleinen, -bergingen en -buffers? Waar wordt vanuit het actieprogramma ‘Rotterdam gaat voor groen’ meer ruimte gegeven aan natuur om onder andere wateroverlast te voorkomen en de stad te verkoelen? Kom het ontdekken op zaterdag 25 en zondag 26 mei.

Lees er alvast meer over op deze website.