Icon Left Overzicht
  • Weerwoord in de stad
  • vandaag

BlueCity Hackathon: regenwater als grondstof

Droog blijven tijdens regenbuien willen we natuurlijk allemaal, maar het regenwater dat regelrecht het riool ingaat, is een gemiste grondstof die we niet mogen verspillen. Tijdens de Week van de Circulaire Economie, organiseerde BlueCity de Hackathon aan de nieuwe Waterbar die demonstreert hoe regenwater als grondstof kan worden ingezet. Dertien innovatieve ondernemers uit de watersector presenteerden hun idee├źn om wet- en regelgeving omtrent regenwater in ons land grondig aan te pakken. Johan Verlinde (programmamanager Rotterdams WeerWoord) was als spreker aanwezig. Bekijk de presentatie in het filmpje hieronder.

Het regent vaak in Nederland. Het is zonde dat we er niet meer en vaker gebruik van het regenwater maken. De kosten voor schoon drinkwater zijn nu nog relatief laag, maar door klimaatverandering kunnen die in de toekomst eenvoudig oplopen. Wat zou het dan jammer zijn als we geen goed wateropvangsysteem hebben, waarmee we deze gratis watervoorziening naar onze eigen hand kunnen zetten.

De regenwaterwet

Gelukkig denken de slimme koppen in Nederland hier ook zo over. Zij zijn samen aan de slag gegaan om oplossingen te verzinnen voor het opvangen en het circulair gebruiken van regenwater. In de BlueCity Hackathon hebben 13 innovatieve ondernemers uit de watersector de regenwaterwet gepresenteerd. Zodat het makkelijker wordt om regenwater als grondstof te gebruiken.

Wil jij meer weten over de circulaire economie en hoe jij daaraan kunt bijdragen? Lees dan dit artikel of bekijk hieronder de YouTube video van het event.