1300 Sneeuwballen voor de stad
Overzicht
  • Nieuws
  • 28/09/2020

1300 Sneeuwballen voor de stad

1300 Viburnums, oftewel Sneeuwbalstruiken, vinden hun weg door de stad. Rotterdams WeerWoord ontving ze zaterdag 19 september van MeerBomenNu. Een deel van de struiken kreeg diezelfde dag nog een bestemming in Schiemond: in een plantenperk bij het Huis van de Wijk, plantenbakken en een boomspiegel op het schoolplein van OBS De Boog.

De rest van de struiken worden de komende weken verdeeld over Opzoomer Mee en diverse groenprojecten zoals Reyeroord. Zij zorgen er op hun beurt weer voor dat de planten worden verdeeld over de stad, met als doel om de bewoners te stimuleren tegels te vervangen door groen. Meer groen is namelijk goed voor een regenbestendige stad, voor minder hitte en meer biodiversiteit.

MeerBomenNu is een initiatief van Urgenda, Caring Farmers, Stichting MEERGroen en Stichting Nationale Boomfeestdag, met als doel komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Zij zien bomen en planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief perspectief te bieden. De ecologische crisis waarin we verkeren, zeggen ze, vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie.

Heb jij een tegel eruit gewipt en een plant ervoor teruggeplaatst? Registreer dit dan via NK Tegelwippen.