Icon Left Overzicht
  • Hitte

Isolatie tegen warmte

Goede isolatie helpt niet alleen tegen kou in de winter, maar ook tegen hitte in de zomer. Er zijn wel verschillen. Voor isolatie tegen kou is een goede warmteweerstand het belangrijkst. Voor het koel houden van ruimtes en het tegengaan van hitte is het vermogen tot warmteopslag in een materiaal belangrijk.

Voor de isolatie van een dak bijvoorbeeld, is het het beste om beide materialen te combineren. Aan de buitenkant een materiaal met een hoge warmteweerstand (dit houdt de hitte buiten) en aan de binnenkant een materiaal met een hoge warmteopslagcapaciteit (dit zorgt voor een meer gelijkmatige temperatuur). Voor de binnenkant zijn materialen als houtvezelplaten of cellulose-isolatiematerialen met een goed accumulerend vermogen geschikt. Het belangrijkste is dat de isolatie vooral dik genoeg is.

Kies voor natuurlijke isolatiematerialen, zoals vlas, schapenwol of voor gerecycled materiaal zoals katoen, papier of houtvezel. Deze producten zijn meestal duurder, maar bieden een hoger wooncomfort en zijn snel terugverdiend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden