Geveltuintje
Overzicht
  • Droogte
  • Grondwater
  • Hitte
  • Neerslag

Geveltuintje

Het verwijderen van een rij tegels langs de gevel aan de straatkant mag van de gemeente! Zo kun je een klein tuintje aanleggen, waardoor tegenwater kan infiltreren, vogels een schuilplek vinden en je huis en straat er leuker uitziet!

Het weghalen van een rij tegels langs de gevel aan de straatkant geeft veel resultaat met weinig inspanning. Het zorgt ervoor dat het van de gevel afstromende regenwater in de grond kan infiltreren.

Planten in de volle grond hoef je minder vaak water te geven dan planten in een pot. Door klimplanten in de geveltuin te plaatsen, blijft het begroeide deel van de gevel in de zomer koel. Als er vruchtdragende soorten, zoals wijnranken of rode bessen worden geplant, bieden de vruchten voedsel voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld vogels. Daarnaast biedt de beplanting ruimte voor insecten en vlinders om te schuilen.

Kleine dieren gebruiken de geveltuintjes om van geveltuintje naar geveltuintje te gaan en zich zo ‘beschermd’ te kunnen bewegen door de straat. Alle kleine beetjes groen helpen hierbij. Deze groene stukjes vormen samen een soort ‘infrastructuur’ voor dieren.

Lees meer over geveltuinen.

En lees dit stuk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden