Icon Left Overzicht
  • Overstroming

Direct voor een overstroming

Wat kun je doen vlak voordat er een overstroming komt? Bereid je voor en denk vooruit om risico’s te verminderen.

Snel handelen en goed voorbereid zijn kan levens redden tijdens een overstroming. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Communicatie is belangrijk

Luister naar de radio of kijk online voor waarschuwingen over de overstroming. Laat je familie of vrienden weten waar je bent en wat je plannen zijn. Overleg ook met je buren en bied elkaar hulp. Als je moet vertrekken, volg dan de aanwijzingen van de autoriteiten op. Probeer zo rustig mogelijk te blijven en vermijd paniek.

Noodpakket meenemen

Als je je huis moet verlaten, zorg ervoor dat je een noodpakket bij je hebt met water, voedsel,medicijnen en belangrijke documenten. Op deze website kun je zien wat je allemaal nodig hebt voor zo’n pakket.

Bescherm je huis

Als er tijd is, verplaats dan waardevolle spullen naar een hogere verdieping en maak gebruik van zandzakken om water buiten te houden. Schakel de elektriciteit en het gas uit om gevaar te voorkomen. Weet hoe je je huis kunt verlaten als de deur niet meer open kan. Voor meer tips over het beschermen van je huis en buurt tegen lekkage en waterschade, kun je hier lezen.

Denk aan je huisdieren

Vergeet niet te zorgen voor je huisdieren en neem ze mee als je moet vertrekken. Zorg voor voldoende voedsel en water voor hen.

Bezoek de website overstroomik.nl om te zien of jouw huis gevaar loopt bij een overstroming.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden